ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2016 13:59 EEST | Updated 01/06/2016 15:52 EEST

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη: Παιδιά στην Ιρλανδία βρήκαν ναρκωτικά σε αβγό kinder-έκπληξη

The Washington Post via Getty Images
FI/EGGTOY Washington Post Studio DATE: 4/13/06 PHOTO: Julia Ewan/TWP Kinder Surprise - Chocolate egg with small toy inside. (Photo by Julia Ewan/The Washington Post/Getty Images)

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας. Ο λόγος για το αβγό «Kinder-έκπληξη», που μας χάριζε κάθε φορά μικρά, πολύχρωμα (και συχνά ανούσια) παιχνίδια. Βέβαια, το FDA, που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς ασφάλειας τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ, δεν νομίζουμε ότι είχε υπόψιν του το παρακάτω σενάριο όταν αποφάσισε να απαγορεύσει τα σοκολατένια αβγά. Αιτία είχε σταθεί ο κίνδυνος κατάποσης των πλαστικών παιχνιδιών και σε καμία περίπτωση ο κίνδυνος να... εθιστεί το παιδί στα ναρκωτικά.

Δύο αδέλφια ηλικίας πέντε και οκτώ ετών αντίστοιχα από την Βόρεια Ιρλανδία απογοητεύτηκαν όταν άνοιξαν το σοκολατένιο αβγό τους και αντί για κάποιο παιχνίδι βρήκαν μια διάφανη σακούλα με μια άσπρη σκόνη. Τα παιδιά αμέσως ειδοποίησαν τον πατέρα τους, ο οποίος με την σειρά του κάλεσε τις αρχές.

Η σκόνη δεν ήταν ούτε ζάχαρη, ούτε αλάτι, αλλά... μεταμφεταμίνη, γνωστό εξαρτησιογόνο ναρκωτικό. Το περιστατικό επιβεβαίωσε η αστυνομία του Limavady στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία διερευνά το περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τύχη τα παιδιά δεν κατανάλωσαν την λευκή σκόνη.