ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2016 06:03 EEST | Updated 01/06/2016 06:03 EEST

Δαλάι Λάμα: Παρά πολλοί οι πρόσφυγες στην Ευρώπη. Η Γερμανία είναι η Γερμανία δεν μπορεί να γίνει αραβική χώρα

ASSOCIATED PRESS
Tibetan spiritual leader the Dalai Lama speaks during a celebration to mark the 100 years of Tibetan Medical and Astrological Institute in Dharamsala, India, Wednesday, March 23, 2016. The institute, called Men-Tsee-Khang in Tibetan, was founded in 1916 by the 13th Dalai Lama in Lhasa. After his exile, the 14th Dalai Lama reestablished the institute in 1961 in India. (AP Photo /Tsering Topgyal)

«Οι μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη είναι πάρα πολλοί» δήλωσε σε σύνεντευξή του Frankfurter Allgemeine Zeitung ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών βουδιστών Δαλάι Λάμα.

Οι δηλώσεις του Δαλάι Λάμα, πρόσφυγας και ο ίδιος, ξάφνιασαν ιδίως όταν είπε: «Η Ευρώπη και για παράδειγμα η Γερμανία δεν μπορεί να γίνει μια αραβική χώρα. Η Γερμανία είναι Γερμανία».

Φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει με συμπάθεια για τους πρόσφυγες λέγοντας: «Όταν κοιτάζουμε τα πρόσωπα του κάθε πρόσφυγα, ειδικά εκείνα των γυναικών και των παιδιών, δεν μπορούμε να μη νιώσουμε τον πόνο τους...Ο κάθε άνθρωπος που τυγχάνει να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα έχει υποχρέωση να τους βοηθήσει. Όμως από την άλλη είναι πάρα πολλοί».

Πρόσθεσε δε πως οι χώρες που δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να δουν με υγιή τρόπο την όλη κατάσταση και να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν για όλους τους νεοαφιχθέντες να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Μάλιστα τόνισε πως ο κύριος στόχος των Ευρωπαίων ηγετών είναι να προσφέρουν σε αυτούς τους ανθρώπους προσωρινό καταφύγιο.

«Από ηθικής απόψεως πιστεύω ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να γίνονται δεκτοί προσωρινά και στη συνέχεια να επιστρέφουν για να βοηθούν στην ανοικοδόμηση των χωρών τους» είπε.

Sponsored Box