ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2016 08:38 EEST | Updated 01/06/2016 08:39 EEST

Καθολική Εκκλησία: Όχι σε πλωτά hot spots, πρέπει να υποδεχτούμε τους μετανάστες

ASSOCIATED PRESS
In this March 29, 2016 picture migrants get help by Italian sailors to transfer from the German combat supply ship 'Frankfurt am Main' to the their ship 'Grecale' after being rescued during EUNAVFOR MED Operation Sophia in the Mediterranean Sea off the coast of Libya. (AP Photo/Matthias Schrader)

Αντίθετος στην πρόταση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο για δημιουργία πλωτών hotspot δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας νούντσιος Γκαλατίνο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Στα λεγόμενα πλωτά hotspot οι μετανάστες δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση ασύλου και ενδεχόμενη ένσταση αν αυτή απορριφθεί. Το σημείο αναφοράς των αιτήσεων θα πρέπει να είναι η προσωπική ιστορία του κάθε μετανάστη, και όχι ο όποιος κατάλογος των λεγόμενων ασφαλών χωρών», δηλώνει ο εκπρόσωπος των καθολικών επισκόπων της Ιταλίας.

«Η υποδοχή των αιτούντων άσυλο πρέπει να οργανωθεί σταθερά και στις 28 χώρες μέλη της Ένωσης. Δεν μπορούμε να διασώζουμε τους ανθρώπους αυτούς και στην συνέχεια να μην τους προσφέρουμε μια ευκαιρία για το μέλλον τους», τονίζει, επίσης, ο πατέρας Γκαλατίνο, τασσόμενος υπέρ της οργάνωσης «ανθρωπιστικών διαδρόμων» για τα ταξίδια των «απελπισμένων της θάλασσας», ώστε να αποδυναμωθούν οι διάφορες μαφίες που τα εκμεταλλεύονται.

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box