ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/06/2016 13:58 EEST | Updated 01/06/2016 13:59 EEST

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο»

sooc

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν, το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν με τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο Υγείας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

 

Σήμερα Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, Πέτρο Γιαννουλάτο και τον γγ Οικονομικών του υπουργείου κ. Κομματά, στους οποίους έθεσε το πρόβλημα της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, που αφορά, τόσο την τακτική επιχορήγηση, όσο και τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ (νοσήλεια), «με συνέπεια προμηθευτές και εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις έως πέντε μήνες», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Αν και επιτακτικά ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ροής χρηματοδότησης, κάτι τέτοιο δεν έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες», αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

 

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του νοσοκομείου, χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μόνιμη και σταθερή εργασία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)