ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/06/2016 11:07 EEST | Updated 01/06/2016 11:13 EEST

«Μονομαχία» Τσίπρα - Θεοδωράκη στη Βουλή: Έχετε στο επιτελείο σας συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που έχουν κλέψει χρήμα

Eurokinissi

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι έχει στο επιτελείο του ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για «περισσό θράσος», λέγοντας πως η κυβέρνηση είτε πρέπει να υπερασπιστεί τη διάταξη για τις offshore επειδή είναι σωστή (θέτοντας το ερώτημα αν ακόμα και η «Αυγή», που άσκησε κριτική, είναι όργανο της αντιπολίτευσης), είτε πρέπει να ζητήσει συγνώμη. «Στην πολιτική δεν υπάρχει ηθικό DNA, όλα αποδεικνύονται στην πράξη, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να έχουν offshore εταιρείες- ωστόσο υπογράμμισε ότι «αν πάμε σε υπερβολή», υπάρχει παγίδα, η διάταξη να «καταπέσει από συνταγματικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια» και να «πάμε πάλι στο μηδέν». «Δεν είναι πρέπον ο πρωθυπουργός ενός κοινοβουλευτικού καθεστώτος να λέει ότι εν γνώσει μας πάμε σε υπερβολικά ακραία διάταξη», σημείωσε.

Όσον αφορά στην επίμαχη διάταξη, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι είτε προϊόν πονηρής επεξεργασίας, είτε ασχετοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει οι κύριες καταθέσεις του πολιτικού προσωπικού της χώρας να είναι στο εξωτερικό. «Αν δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση να υπάρξει αυτοδέσμευση των ΚΟ. Δεν μπορούν οι ιδέες μας να είναι στη χώρα και οι καταθέσεις μας στο εξωτερικό» συμπλήρωσε.

Η τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι όταν λείπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργεί ως συνήγορός του- με αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Ποταμιού να ανταπαντήσει ότι «εσείς έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου που έχουν διωχθεί, που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα». Ακολούθησαν αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και μικρή διακοπή, με τον κ. Θεοδωράκη στη συνέχεια να λαμβάνει πάλι τον λόγο και να επιμένει στις απόψεις του.

Η προεδρεύουσα της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ζήτησε τη διαγραφή της δήλωσης αυτής και της προηγούμενης από τα πρακτικά, καθώς ο κ. Θεοδωράκης δεν είπε «κάτι συγκεκριμένο». Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός ξαναπήρε τον λόγο και κατηγόρησε τον επικεφαλής του Ποταμιού για συκοφαντία, επειδή δεν παραδέχτηκε ότι «έκανε λάθος εν τη ρύμη του λόγου του» και δεν πήρε πίσω τις δηλώσεις του.

Sponsored Box