ΔΙΕΘΝΕΣ
02/06/2016 14:02 EEST | Updated 02/06/2016 14:02 EEST

Σύλληψη βουδιστή μοναχού που προσπάθησε να διαφύγει με δέρματα τίγρεων στην Ταϋλάνδη

ASSOCIATED PRESS
In this Monday, May 30, 2016, photo, wildlife officials sedate a tiger at the

Στη σύλληψη ενός βουδιστή μοναχού που επιχείρησε να διαφύγει με δέρματα τίγρεων και άλλα υπολείμματα ζώων προχώρησαν οι αρχές της Ταϋλάνδης. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε αστυνομική επιχείριση στον «Ναό των Τίγρεων» σε δυτική επαρχία της χώρας, μετά από καταγγελίες περί κακοποίησης και εκμετάλλευσης άγριων ζώων με στόχο οικονομικά οφέλη.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη οι αρχές απομάκρυναν τίγρεις από τον δημοφιλή βουδιστικό ναό, οι οποίες κρατούνταν εκεί προκειμένου να φωτογραφίζονται μαζί τους οι τουρίστες. Οι βουδιστές μοναχοί δεν είχαν πάρει τις απαραίτητες άδειες για την κράτηση των ζώων στον συγκεκριμένο χώρο. Χθες, Τετάρτη, σε έρευνες που έγιναν στο εσωτερικό του ναού, οι αρχές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα. Σε καταψύκτη, μοναχοί είχαν κρύψει τα νεκρά σώματα 40 μωρών τίγρεων και υπολείμματα άλλων ζώων. Εκτιμάται ότι δέρματα, οστά, δόντια και άλλα σημεία του σώματος των ζώων πωλούνταν σε «μάγους» ή παράνομους εμπόρους δέρματος και γούνας.

Μετά την σύλληψη ενός μοναχού σήμερα, Πέμπτη, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με υπολείμματα ζώων, οι πρωτες εκτιμήσεις για την τύχη των ζώων επιβεβαιώνονται. Δεν είναι γνωστό εάν τα ζώα θανατώνονταν στον ναό ή πέθαιναν από φυσικά αίτια και στη συνέχεια οι μοναχοί εκμεταλλεύονταν τα υπολείμματά τους. Όμως, όπως ανέφερε στο BBC ο διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Αγρίων Ζώων της χώρας, Teunchai Noochdumrong, η αγοραπωλησία -ζωντανών- τίγρεων και η φύλαξή τους σε χώρους που δεν τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συνιοστούν από μόνες τους παράνομες ενέργειες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι αρχές προστασίας αγρίων ζώων της Ταϋλάνδης ανακοίνωσαν ότι θα απαγγείλουν σύντομα κατηγορίες εναντίον του Ναού.