ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2016 03:15 EEST

Νέα έρευνα εξηγεί πως τα likes στο Facebook επηρεάζουν τον εγκέφαλο των εφήβων

Young girl typing smart phone
Paolo Ramella via Getty Images
Young girl typing smart phone

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο UCLA στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι έφηβοι επηρεάζονται άμεσα από τα likes που αποσπούν οι αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Independent ο πρόσθιος κεντρικός λοβός, παρουσιάζει δραστηριότητα όμοια με την δραστηριότητα που παρουσιάζεται όταν κερδίζουμε χρήματα ή τρώμε σοκολάτα!

Στη μελέτη συμμετείχαν 32 εθελοντών ηλικίας από 13 μέχρι 18 ετών. Σε αυτούς τους εφήβους δόθηκαν 148 φωτογραφίες, εκ των οποίων οι 40 δικές τους και αφού οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Facebook, οι ερευνητές έδειξαν στους μισούς εφήβους τις φωτογραφίες με πολλά likes και στους άλλους μισούς τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες, που όμως είχαν λάβει λιγότερα likes.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Lauren Sherman, από το τμήμα «Brain Mapping Centre» (Τμήμα Χαρτογράφησης Εγκεφάλου) του πανεπιστημίου. “Όταν οι έφηβοι είδαν τις φωτογραφίες τους με ένα μεγάλο αριθμό υπήρξε δραστηριότητα σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου.”

Τέλος η μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο Psychological Science ανέφερε ότι οι έφηβοι αντιδρούν διαφορετικά στις πληροφορίες, ανάλογα αν αυτές έχουν υιοθετηθεί από πολλούς ή λίγους συνομηλίκους τους, ακόμα και αν οι συνομήλικοί τους είναι σε αυτούς εντελώς άγνωστοι.