ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/06/2016 04:20 EEST | Updated 06/06/2016 07:09 EEST

Κατρούγκαλος: Δεν έχει τεθεί θέμα για τον 13ο και τον 14ο μισθό

Eurokinissi

Διαψεύδει τα περί κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας στο «Έθνος» ότι τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί και κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες ειδήσεις που προσπαθούν να παρατείνουν την αβεβαιότητα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος έκανε και σχετικό tweet την Κυριακή, κάνοντας λόγο για «σκυτάλη ψεύδους και εξαπάτησης» από τον ΔΟΛ που περνά στα εργασιακά.

Σημειώνεται πως στο επίμαχο δημοσίευμα αναφερόταν ότι «νέο σοκ περιμένει την αγορά εργασίας το φθινόπωρο, με μειώσεις του εργατικού κόστους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων».

Το σκληρότερο μέτρο που έρχεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορά στην κατάργηση δύο μισθών (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας), κυρίως για τους νεοπροσλαμβανομένους.

Νεφελούδης: Δεν θα καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός

«Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού» διαβεβαίωσε ο γεν.γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Δεν πρόκειται να γίνει καμία κατάργηση τους» επανέλαβε εκ νέου.

Ανέφερε ότι ο συνδικαλιστικός νόμος χρειάζεται εκσυγχρονισμό και «χρειάζεται αλλαγές», ενώ σημείωσε ότι «χρήζει εξορθολογισμού» η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Τόνισε πως για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων, ενώ για τις αλλαγές στα εργασιακά, που πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο, είπε, μεταξύ άλλων, πως «πολλά από αυτά που ζητούν οι δανειστές, βρίσκουν σύμφωνους εργοδοτικούς φορείς».

Αναφερόμενος στις εταιρείες ΠΥΡΣΟΣ Security και Ledra Hotel, επισήμανε ότι, για την πρώτη «δεσμευτήκαμε να γίνει εισαγγελική έρευνα», ενώ για τη δεύτερη είπε ότι «τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά».

Sponsored Post