ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/06/2016 14:37 EEST | Updated 06/06/2016 15:11 EEST

EuroWorking Group: Προθεσμία 24 ωρών στην Αθήνα ώστε να κλείσουν τα προπαιτούμενα

eurokinissi

Την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων ως αύριο Τρίτη θα περιμένει το EuroWorking Group για να εγκρίνει και τυπικά το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους θεσμούς, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Η εν λόγω πηγή της ευρωζώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο Τρίτη.

«Αυτό θα ήταν πολύ καλό», σχολίασε ο αξιωματούχος. Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο οποίο είναι ανάγκη να σημειωθεί «πρόοδος».

Στο μεταξύ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης (των 7,5 δισ. ευρώ)». Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, «η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και κατ' επέκταση την εκταμίευση της δόσης.

Να σημειωθεί ότι οι Επίτροποι Βάλντις Ντομπρόβσκις και Πιέρ Μοσκοβισί, θα ενημερώσουν απόψε την Ομάδα Εργασίας του ΕΚ που παρακολουθεί την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, για το πώς έκλεισε η αξιολόγηση και τις εκκρεμότητες που πρόκειται να ρυθμιστούν στο άμεσο μέλλον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)