Θεοδωράκης: Τον Φεβρουάριο του 2015 αρνηθήκαμε την πρόταση του Τσίπρα να μπούμε στην κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Τον Φεβρουάριο του 2015 αρνηθήκαμε την πρόταση του Τσίπρα να μπούμε στην κυβέρνηση
|
Sooc

Στην άρνηση του Ποταμιού να μπει στην κυβέρνηση μετά από επίσημη πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2015 αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Στον Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Τον Φεβρουάριο του 2015 εμείς αρνηθήκαμε να μπούμε στην κυβέρνηση, αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας: «Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: "Έλα, έχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία"».

«Δεν υπήρχε ποτέ θέμα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση. Αυτό που υπήρχε ήταν ο σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού και να διερευνήσουμε αν μπορούμε να είμαστε ένα αντίβαρο στις καταστροφικές αποφάσεις που έπαιρνε εκείνη την εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ακόμα ότι θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου μεταρρυθμιστικού εκσυγχρονιστικού κινήματος αρκεί - όπως είπε- να συμφωνήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης ναφέρθηκε στο ζοφερό σκηνικό που προκαλούν τα 15.435 νέα λουκέτα και η μείωση 13% στα βασικά είδη διατροφής, τονίζοντας ότι «μπορεί για τη χρεοκοπία να ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης από τον Γενάρη του '15 ευθύνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο θέμα των offshore διαβεβαίωσε πως κανείς από τους δέκα βουλευτές του Ποταμιού δεν έχει σχέση με offshore εταιρίες και «λίστες», ενώ σχολίασε ότι η ΝΔ και η κυρία Γεννηματά θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη στη Βουλή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση φαίνεται να πριμοδοτεί τις offshore και υποστήριξε πως επιτρέπει σε offshore εταιρίες από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. «Σε όλη την Ευρώπη θέλουν να ξέρουν ποιος έχει ένα κανάλι, εδώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό παράθυρο ώστε να έρθουν εταιρίες με σκοπό να κάνουν ξέπλυμα χρήματος» σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στις «αποχωρήσεις» 12 πολιτευτών του Ποταμιού από το Κίνημα είπε ότι μερικοί έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλούς μήνες, άλλοι έχουν διαγραφεί και όλο αυτό το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τρικ», ενώ αναρωτήθηκε: «Πόσες φορές θα αποχωρήσει κάποιος για να γίνει πρωτοσέλιδο;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε κατά της μείωσης των μισθών εξηγώντας ότι παρά τις συνεχείς μειώσεις μισθών η χώρα δεν έγινε ανταγωνιστική.