ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/06/2016 05:52 EEST | Updated 08/06/2016 05:52 EEST

Πες μου το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείς να σου πω ποιος είσαι

Bloomberg via Getty Images
A Mozilla Corp.'s Firefox web browser tab is displayed on a computer monitor in London, U.K. on Wednesday, Jan. 5, 2011. Mozilla Corp.'s Firefox topped Microsoft Corp's Internet Explorer in Europe for the first time last month to become the region's most-used web browser. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Αμερικανός συγγραφέας ονόματι Άνταμ Γκραντ ισχυρίζεται ότι ο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς για να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο λέει πολλά για την προσωπικότητά μας. Ο ίδιος μάλιστα εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Originals: How Non-Comformists Move the World» (Αυθεντικοί: Πώς οι αντικομφορμιστές κινούν τα νήματα), στο οποίο προτείνει στους εργοδότες να λαμβάνουν υπόψιν τους και τους browsers που χρησιμοποιούν οι μελλοντικοί υπάλληλοί τους.

Ας δούμε λοιπόν τι δείχνει το κάθε πρόγραμμα περιήγησης για τις προοπτικές ενός υπαλλήλου, σύμφωνα με τον Γκραντ:

Explorer ή Safari:

  • Οι χρήστες των δύο αυτών browsers επιδεικνύουν λιγότερη αφοσίωση στη δουλειά τους

Firefox ή Chrome:

  • Οι χρήστες έχουν 15% πιθανότητες από την πρώτη κατηγορία να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην δουλειά
  • Έχουν 19% λιγότερες πιθανότητες να λείψουν από το πόστο τους
  • Παρουσιάζουν μεγαλύτερες πωλήσεις
  • Κάνουν λιγότερα τηλεφωνήματα
  • Οι πελάτες τείνουν να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που τους παρέχουν

Ο λόγος σύμφωνα με τον Γκραντ, ο οποίος έχει μιλήσει και σε σεμινάρια της TEDX, είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δείχνουν να είναι ενημερωμένοι και να ενδιαφέρονται για το πόσο αποδοτικοί είναι. Επίσης, το γεγονός ότι ξόδεψαν λίγο από τον χρόνο τους για να κατεβάσουν αυτά τα προγράμματα αντί να χρησιμοποιήσουν τους ήδη εγκατεστημένους browsers «δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα τους».