ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/06/2016 13:50 EEST | Updated 09/06/2016 13:50 EEST

Νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου

Eurokinissi

Η Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, έως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επελέγη από την κυβέρνηση ως νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα διαδεχθεί την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία αποχωρεί μετά από ευδόκιμη υπηρεσία σαράντα ετών από τη θέση της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, καθώς συμπληρώνει το όριο ηλικίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ευχήθηκε στη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι, «κατόπιν εισήγησής του το υπουργικό συμβούλιο όρισε σήμερα, για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τη μέχρι πρότινος αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Η επιλογή της κ. Δημητρίου για την κορυφαία και πλέον νευραλγική θέση της δικαστικής ιεραρχίας έγινε από το υπουργικό συμβούλιο διά περιφοράς μεταξύ των μελών του.

Η κ. Δημητρίου, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιουλίου 2016, είναι έμπειρη εισαγγελική λειτουργός, έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της και ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίσης, είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πάντως, η νέα εισαγγελέας φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.

Η κ. Δημητρίου εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)