ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/06/2016 03:27 EEST

InPerson: Η ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για «ασφαλείς» γνωριμίες με ανθρώπους στον ίδιο χώρο

InPerson

Τη δυνατότητα για «ασφαλείς» γνωριμίες μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο παρέχει η ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης InPerson.

Ο χρήστης κατεβάζει δωρεάν το InPerson app στο κινητό του, και βρίσκει το κοντινότερο «InPerson venue» της επιλογής του. Κατά την άφιξή του στον χώρο, κάνει check in και να αναζητεί άλλους που βρίσκονται στο ίδιο μέρος και επιθυμούν να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Οι βασικές κατηγορίες ενδιαφερόντων είναι: Τravel, Business, Arts, Sports, Politics, Shopping, Music, Cinema και Other (όπου ο χρήστης συμπληρώνει ό,τι επιθυμεί).

Μέσα από το InPerson, ο χρήστης βλέπει ποιος βρίσκεται στον ίδιο χώρο και, αν και οι δύο επιθυμούν να συναντηθούν, γίνεται match, ανοίγει το chat και από εκεί και πέρα επαφίεται στους χρήστες. Όπως υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, όλα τα παραπάνω γίνονται με απόλυτη προστασία και εμπιστευτικότητα, αφού, μόλις ο χρήστης βγει από το InPerson venue, όλο το ιστορικό διαγράφεται.

Οι δημιουργοί του υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται για «ακόμη ένα online dating app», αλλά για «έναν τρόπο να κάνεις εύκολα γνωριμίες, πρόσωπο με πρόσωπο και όχι με ψεύτικα προφίλ που δεν ξέρεις που βρίσκονται και ποιόν κρύβουν».

Το InPerson, σημειώνουν οι δημιουργοί του, λειτουργεί ήδη σε περισσότερα από 1.500 venues στην Αθήνα, όπως εστιατόρια, bars, καφετέριες, malls, ξενοδοχεία, μουσεία, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, πανεπιστήμια, μεγάλους αθλητικούς χώρους κλπ, ενώ ήδη είναι διαθέσιμο σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Ντουμπάι.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα νέων με επικεφαλής τον Αχιλλέα Ιωακειμίδη. Αναλυτικότερα, τα μέλη της ομάδας είναι οι Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Κάλλια Καμπουρίδου, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Καμπουρίδης, Χάρης Μοσχίδης, Νάντια Κουμουντουρέα, Νίκος Στεργίου, Marion Basquin, Δάφνη Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Σαμουήλ.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και Android και iOS, και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Ο κ. Ιωακειμίδης περιγράφει στη HuffPost Greece την πορεία και την «ταυτότητα» του InPerson:

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Το InPerson δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα νέων που θέλησαν να φτιάξουν ένα Αpp που θα βοηθήσει ανθρώπους στις μέρες μας να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο πιο εύκολα, και να κάνουν γνωριμίες με τον αυθορμητισμό και την αμεσότητα μίας ζωντανής γνωριμίας κάτι που γινόταν παλαιότερα, όταν δεν υπήρχαν τα κινητά και δεν είχε μπει η τεχνολογία τόσο πολύ στη ζωή μας. Η ιδέα προέκυψε βλέποντας όλο και συχνότερα ανθρώπους να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, απομονωνόμενοι, να κοιτάνε το κινητό τους, οπότε σκεφτήκαμε, γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα app που μέσα από τη λειτουργία του κινητού θα βοηθήσει τους χρήστες να επικοινωνήσουν και να γνωριστούν ενώ βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά. Θέλαμε μέσα από ένα διαδομένο μέσο που είναι η χρήση του κινητού, με ένα εύκολο, ασφαλή και χωρίς κόστος τρόπο να βοηθήσουμε ώστε να σπάσει ο πάγος της πρώτης επαφής και να έρθουν άγνωστοι άνθρωποι σε συνάντηση, ώστε και να περάσουν τελικά καλύτερα.

 

Ποια είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες/ εργαλεία;

 

Το βασικό χαρακτηριστικό του App είναι ότι είναι Venue based δηλαδή δεν λειτουργεί παντού, αλλά σε συγκεκριμένους χώρους και η σύνδεση χρηστών είναι εφικτή μόνο όταν βρίσκονται μέσα στο ίδιο Venue.  Επίσης ενώ υπάρχουν πολλά συνήθως dating apps, που σου δείχνουν πρόσωπα ενδεχομένως και ανύπαρκτα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, δεν υπάρχει ένα app που να σου δείχνει σε πραγματικό χρόνο, ποιος πραγματικά είναι στο χώρο που συχνάζει ο χρήστης και πραγματικά θέλει μια συνάντηση – γνωριμία.

 

Επίσης το InPerson δεν είναι ένα dating app όπως είναι τα περισσότερα της κατηγορίας του αλλά είναι έτσι στημένο ώστε και κάποιος που δεν ψάχνει να φλερτάρει ή να βρει σύντροφο, να έχει ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει το App για να κάνει μια επαφή με έναν άνθρωπο με κοινά ενδιαφέροντα, είτε επαγγελματικά ή hobby κλπ. 

 

Τέλος το InPerson App προστατεύει την ιδιωτικότητα του χρήστη, αφού δεν μοιράζει την δράση των χρηστών του σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, και το κυριότερο δεν κρατάει ιστορικό για το που βρέθηκε ο χρήστης, που έκανε check in, με ποιους έκανε match, όπως και δεν κρατιέται ο διάλογος μεταξύ των χρηστών μέσα από το App. Και όλη  αυτή η δράση εξαφανίζεται αυτόματα με την απομάκρυνση έστω και ενός από τους χρήστες, από το InPerson Venue.

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού;

 

Το InPerson λειτουργεί ήδη σε περισσότερα από 1.500 venues στην Αθήνα, όπως εστιατόρια, bars, καφετέριες, malls, ξενοδοχεία, μουσεία, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, πανεπιστήμια, μεγάλους αθλητικούς χώρους κλπ. 

Σε μόλις ένα μήνα έχουν κατεβάσει το app χιλιάδες χρήστες, έχουν γίνει εκατοντάδες match και αρκετοί διάλογοι μεταξύ χρηστών και είναι πιθανό να έχουν συναντηθεί και αρκετοί χρήστες μας που ήρθαν σε επαφή μέσα από το App, που είναι και ο βασικός σκοπός του.

Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχει ότι αρκετοί ιδιοκτήτες χώρων μαγαζιών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας μας έχουν ζητήσει να τους εντάξουμε στην εφαρμογή ως InPerson Venue.

Παράλληλα ξεκινάμε ενέργειες προώθησης σε συγκεκριμένα Events που γίνονται στην Αθήνα, όπου μαζεύετε πολύ κόσμος όπου το App λειτουργεί σαν μέσο επικοινωνίας μεταξύ των παρευρισκμένων, όπως τα πάρτι του Αλέξανδρου Χριστόπουλου, τα PIXI πάρτι, αλλά και σε συνέδρια και σε συναυλίες.

 

Ποιο είναι το business model για έσοδα; (πχ υπάρχουν premium υπηρεσίες κλπ;)

 

Για την ώρα δεν έχουμε κάποια premium υπηρεσία ούτε είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Η βασική χρήση του App για τους χρήστες και για τα venues στα οποία λειτουργεί θα παραμείνει χωρίς κόστος. Η βασική μας πηγή εσόδων θα προκύψει από διαφημίσεις μέσα στο App, αφού ο ενδιαφερόμενος διαφημιζόμενος, θα μπορεί να επιλέξει το χώρο – venue που θέλει να προβάλλονται οι διαφημίσεις του, οπότε θα δίνεται η δυνατότητα να διαφημιστεί συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία σε χρήστες που βρίσκονται σε συγκεκριμένους χώρους. Δίνει δηλαδή το App τη δυνατότητα για στοχευμένη διαφήμιση σε χρήστες σε συγκεκριμένο χώρο που μπορεί να οδηγήσει και στην άμεση ανταπόκριση του καταναλωτή. Με λίγα λόγια είναι πιο αποτελεσματικό να διαφημίζεις πχ τη βότκα σου σε ένα επισκέπτη ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης παρά να την προβάλεις γενικά πχ σε ένα πρωινό επισκέπτη ενός αθλητικού χώρου.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον- δουλεύετε σε κάτι αντίστοιχο; 

 

Μετά την Αθήνα, το καλοκαίρι έχουμε προγραμματίσει προωθητικές ενέργειες στη Μύκονο και σε άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς ενώ στην επόμενη φάση ανάπτυξης το InPerson θα επεκταθεί σε Venues σε άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Λονδίνο, το Παρίσι το Βερολίνο τη Νέα Υόρκη το Μαϊάμι και το Ντουμπάι, όπου σταδιακά προσθέτουμε venues, ώστε να ξεκινήσει και εκεί η προώθηση του App.  

 

Επίσης σύντομα το InPerson θα αποκτήσει νέες λειτουργίες όπως θα παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει το venue που θα πάει με βάσει του πόσοι είναι οι χρήστες του app στο κάθε νenue, ενώ παράλληλα το app θα ειδοποιεί το χρήστη όταν βρίσκεται κοντά σε ένα venue όπου θα βρίσκονται και άλλοι.