ΔΙΕΘΝΕΣ
11/06/2016 08:16 EEST | Updated 11/06/2016 08:16 EEST

Τουλάχιστον 8 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό

Anadolu Agency via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα και επιθέσεις αυτοκτονίας στο Σάββατο σε προάστιο της Δαμασκού όπου βρίσκεται τον πιο ιερό σιιτικό ναό της Συρίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα κρατικά ΜΜΕ δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για τις επιθέσεις στην περιοχή Σαγέντα Ζεϊνάμπ, όπου τουλάχιστον τρεις επιθέσεις του ISIS είχαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες φέτος.

Σιίτης κληρικός δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Ikhbariyahότι η βομβιστική επίθεση δεν ήταν μακριά από τον ναό, στην οδό αλ Ταέν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Μ. Βρετανία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 9 νεκρούς. Η περιοχή, η οποία είναι καλά προστατευμένη, αποτελεί γνωστό προπύργιο των δυνάμεων της σιιτικής Χεζμπολά του Λιβάνου, που στηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ.

Χιλιάδες Ιρακινοί και Αφγανοί σιίτες μαχητές που φτάνουν ως εθελοντές για να πολεμήσουν εναντίον των σουνιτικών δυνάμεων που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Άσαντ καταφθάνουν στην περιοχή αυτή πριν αποσταλούν στα μέτωπα των μαχών στη Συρία.