Αποκτήστε το δικό σας βιβλιοπωλείο στη Σκωτία χάρη σε αυτό το Airbnb διαμέρισμα

Αποκτήστε το δικό σας βιβλιοπωλείο στη Σκωτία χάρη σε αυτό το Airbnb διαμέρισμα

Ονειρευόσασταν ποτέ να έχετε το δικό σας βιβλιοπωλείο; Τότε σας έχουμε καλά νέα, αφού υπάρχει πλέον ένα διαμέρισμα Airbnb που θα σας δώσει την ευκαιρία να το πραγματοποιήσετε.

Με την ονομασία «The Open Book» («Το Ανοιχτό Βιβλίο»), το διαμέρισμα βρίσκεται πάνω από ένα παραδοσιακό βιβλιοπωλείο στην πόλη Wigtown, την Εθνική Πόλη Βιβλίου της Σκωτίας.

Όσοι νοικιάσουν το διαμέρισμα έχουν επίσης υπό την ευθύνη τους το βιβλιοπωλείο για τη διάρκεια της ημέρας, με τη βοήθεια μερικών εθελοντών.

Tο διαμέρισμα με το ένα κρεβάτι κοστίζει μόλις 28 δολάρια την ημέρα, ενώ έχει ασύρματο Ίντερνετ, ένα λάπτοπ και δωρεάν ποδήλατα.

Στο Airbnb διαβάζουμε ότι «μπορείτε να απολαύσετε το βιβλιοπωλείο όπως επιθυμείτε». Όπως επίσης και ότι «πολλοί ενοικιαστές κάθισαν να φάνε δείπνο μαζί με οικογένειες της πόλης ή βγήκαν μαζί τους στις παμπ, ενώ άλλοι πέρασαν τις διακοπές στους στο άνετο διαμέρισμα και εξερεύνησαν την πόλη».

Όσοι μείνουν στο διαμέρισμα έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν ημέρες ανάγνωσης, εκδηλώσεις και οτιδήποτε έχει σχέση με τα βιβλία. Φαίνεται πως η εμπειρία είναι πραγματικά τόσο ξεχωριστή, που παλαιότεροι ενοικιαστές δημιούργησαν ένα μπλογκ όπου όλοι μπορούν να γράψουν σχετικά με αυτή.

Εάν αγαπάτε λοιπόν τόσο πολύ τα βιβλία, μπορείτε να το δείξετε και έμπρακτα, αφού έχετε την ευκαιρία να «συμβάλετε στην ξεχωριστή λογοτεχνική κοινότητα στην Εθνικής Πόλης Βιβλίου της Σκωτίας», η οποία έχει 1.000 κατοίκους και μόλις 10 βιβλιοπωλεία.

Η πόλη βρίσκεται στο Galloway, μία πανέμορφη τοποθεσία που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Αλλά, όπως είπαμε στην αρχή, τα όνειρα βγαίνουν αληθινά. Αρκεί να μείνετε και εσείς στο «Ανοιχτό Βιβλίο».