Γερμανία: 21χρονος άνοιξε πυρ με αεροβόλο εναντίον κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

Γερμανία: 21χρονος άνοιξε πυρ με αεροβόλο εναντίον κέντρου φιλοξενίας προσφύγων
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
JFsPic via Getty Images

Δύο πρόσφυγες τραυματίστηκαν όταν 21χρονος Γερμανός άνοιξε πυρ με αεροβόλο εναντίον κέντρου φιλοξενίας από το παράθυρο του διαμερίσματός του, στον στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου στο Λίνγκεν στη βορειοδυτική Γερμανία την Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο πρόσφυγες.

Μία πεντάχρονη και ένας δεκαοκτάχρονος τραυματίστηκαν στα πόδια και χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τις αρχές.

Την αστυνομία ειδοποίησε ένας αυτόπτης μάρτυρας που παρατήρησε τους πυροβολισμούς από ένα γειτονικό κτίριο. Κατόπιν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στο διαμέρισμα και κατέσχεσαν το όπλο και τις σφαίρες.

Η αστυνομία επισήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα κίνητρά της ενέργειάς του ήταν πολιτικά και μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το 2015 καταγράφηκαν στη Γερμανία 177 επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έναντι μόλις 26 έναν χρόνο νωρίτερα. Ο άνδρας δεν συνελήφθη, αλλά ανακρίθηκε με την κατηγορία της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο)

Δημοφιλή