Απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει τον Δημήτρη Μάρδα στην προσφυγή του έναντι της Bild

Απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει τον Δημήτρη Μάρδα στην προσφυγή του έναντι της Bild
Eurokinissi

Με ανάρτησή του στο facebook, «Και μια απάντηση για την Bild και τους πέριξ αυτής...», υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, γνωστοποιεί την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία τον δικαιώνει στη προσφυγή του έναντι της γερμανικής εφημερίδας που υποστήριξε ότι τον Μάρτιο 2015, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τότε, είχε μεταφέρει 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας αναφέρει: «Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμόν 806/2016 απόφασή του έκρινε ότι τα αναφερόμενα στο από 6 Μαΐου 2015 δημοσίευμα της Bild εις βάρος του τότε Αν. Υπουργού Οικονομικών κου Δημητρίου Μάρδα περί δήθεν μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό Τράπεζας του Λουξεμβούργου τον Μάρτιο του 2015 είναι ψευδή. Για το λόγο αυτό επιδίκασε στον κ. Δημήτριο Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην ως άνω εφημερίδα περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μάρδας είχε καταθέσει στις 15 Μαΐου 2015 αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας. Σε ανάλογη ανάρτησή του τότε, επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μάρδας είχε αναφέρει: «Η εφημερίδα ψευδώς σημείωνε ότι μετέφερε μέσω της Eurobank, τον Μάρτιο, 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο. Παρέπεμπε, μάλιστα, στις βεβαιώσεις της τράπεζας ότι «τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν έκαναν την παραμικρή μετακίνηση κεφαλαίων προς οποιανδήποτε τράπεζα του εξωτερικού, είτε ως μετρητά είτε με σκοπό την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων από τις 25/1 ημέρα διενέργειας των εκλογών».

Για οποιαδήποτε χρόνο προγενέστερο των εκλογών, δηλαδή για οποιοδήποτε χρόνο μη άσκησης δημόσιας εξουσίας, σημείωνε τότε ο κ. Μάρδας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση, να αναζητηθεί οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη από έναν ιδιώτη (μη μέλος κυβέρνησης), προσθέτοντας πως ο κάθε νόμιμος τρόπος διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που, επί πλέον εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό, είναι αποκλειστική υπόθεση κάθε πολίτη και κάθε οικογένειας και κανενός άλλου.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή