ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2016 04:58 EEST | Updated 14/06/2016 11:30 EEST

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης των καταυλισμών στην Ειδομένη

sooc

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των δύο εναπομεινάντων καταυλισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης (στο βενζινάδικο κοντά στα σύνορα και στο ξενοδοχείο στη στροφή Ευζώνων).

Συνολικά 11 λεωφορεία, με 630 πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, τη Δυτική Σαχάρα και το Ιράκ αναχώρησαν με προορισμό τα κέντρα φιλοξενίας σε Βαγιοχώρι, Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ, στο Κορδελιό. Ακόμη ένα λεωφορείο αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγο από ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Πολύκαστρο, λίγο πριν από τη γέφυρα, όπου υπήρχαν επίσης κάποιοι πρόσφυγες.

Όπως και την Δευτέρα έτσι και σήμερα Τρίτη η επιχείρηση διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα, ενώ στο πλαίσιό της έγιναν και οχτώ προσαγωγές ξένων (πέντε Γερμανοί, δύο Ισπανοί κι ένας Πολωνός).

Χθες εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, με τη μεταφορά 1.158 προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), ενώ είχε προηγηθεί, στις 24 Μαΐου, η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που ολοκληρώθηκε δύο 24ωρα αργότερα.

Με τη σημερινή επιχείρηση ολοκληρώθηκε η εκκένωση της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης, που τους προηγούμενους μήνες φιλοξένησε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)