ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/06/2016 13:29 EEST | Updated 15/06/2016 08:21 EEST

Έρχεται ο πρώτος περιφερειακός διαγωνισμός «Beyond Hackathon»

Gary Burchell via Getty Images
Three happy businessmen working together on a computer in a tech start-up office

H Eurobank διοργανώνει τον 1ο περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech Hackathon με την ονομασία “Beyond Hackathon” ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουνίου 2016 στον πολυχώρο The Hub Events στην Αθήνα σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το νεοσύστατο Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Technology – Fintech) δουλεύοντας συνεργατικά με την παγκόσμια κοινότητα των start-ups.

Τον 1ο περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon” υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά, παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικοί  επιχειρηματικοί φορείς αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι ομάδες που θα δημιουργηθούν από Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers θα κληθούν σε 48 ώρες να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και το API της Τράπεζας, με τελικό στόχο την μεταμόρφωση της σημερινής εμπειρίας του πελάτη. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες από διεθνούς φήμης ομιλητές σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αλλά και να δεχτούν mentoring από περισσοτέρους από 20 ειδικούς (στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες) σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, βιομηχανικού σχεδιασμού κλπ .

Με βάση τον προγραμματισμό το απόγευμα της Κυριακής 26/6 οι ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα πάνελ αξιολογητών αποτελούμενο από επιχειρηματίες, Venture Capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank, διεκδικώντας ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία που διαθέτει η Τράπεζα στους διακριθέντες (5.000€, 3.000€ και 2.000€ αντίστοιχα). Βάσει της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής και συγκεκριμένων προϋποθέσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προωθηθεί ταχύτερα η αίτηση τους στο πρόγραμμα Startupbootcamp Fintech London καθώς και να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν τους σε συνεργασία με την Eurobank.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να δηλώσετε συμμετοχή στον Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com αλλά και στην Facebook σελίδα.