Επεισόδια τη νύχτα στο Πολυτεχνείο. Άγνωστοι έκαψαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων

Επεισόδια τη νύχτα στο Πολυτεχνείο. Άγνωστοι έκαψαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων
eurokinissi

Αλλαγή τακτικής πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια, καθώς έστησαν ενέδρα σε λεωφορείο το ΟΑΣΑ σε ημέρα που δεν ίσχυαν οι τροποποιήσεις δρομολογίων που έγινα πρόσφατα για την προστασία των επιβατών από καταδρομικές επιθέσεις.

Έτσι, οι κουκουλοφόροι επέλεξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα 1.00) για να επιτεθούν και όχι την Παρασκευή ή το Σάββατο, όπως συνήθιζαν μέχρι τώρα, ημέρες κατά τις οποίες ισχύουν οι τροποποιήσεις. Ακινητοποίησαν το λεωφορείο που εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο στην οδό Πατησίων, έβγαλαν έξω τους επιβάτες και τον οδηγό και το πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από μία ομάδα περίπου 20 ατόμων που διέφυγαν στη συνέχεια προς τα στενά των Εξαρχείων. Μετά τον εμπρησμό του λεωφορείου επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έφθασαν στην περιοχή, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων, διακόπηκε από την οδό Πανεπιστημίου έως την οδό Ιουλιανού.

Αυτή ήταν η Τρίτη επίθεση σε λεωφορείο τους τελευταίους πέντε μήνες με τους εργαζομένους στον ΟΑΣΑ να ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας.

Στις 21 Μαίου 2016 μία ομάδα περίπου 50 ατόμων, είχε βγει και πάλι από τον Πολυτεχνείο, έκλεισε τον δρόμο σε τρόλει την ώρα που κινούνταν στην οδό Πατησίων. Ανάγκασαν με απειλές τους επιβάτες και τον οδηγό να βγουν έξω, και στη συνέχεια εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του. Νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τους πυροσβεστήρες από το όχημα για να μην υπάρξει προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να σπάσουν τα τζάμια του οχήματος προκειμένου να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά. Το τρόλει καταστράφηκε ολοσχερώς.

Τον περασμένο Ιανουάριο ομάδα πέντε ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου είχαν προσεγγίσει την αφετηρία των τρόλει στη συμβολή των οδών Βασ. Ηρακλείου και Μπουμπουλίνας και εισέβαλλαν στο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο εκεί. Ανάγκασαν τον 57χρονο οδηγό και έναν επιβάτη να βγουν έξω και στη συνέχεια έριξαν μία βόμβα μολότοφ εσωτερικά του οχήματος και τέσσερις ακόμη εξωτερικά. Από την φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκαν τρία καθίσματα στο εσωτερικό του τρόλεϊ και υλικές ζημιές εξωτερικά. Ο οδηγός είχε καταφέρει με πυροσβεστήρα να περιορίσει την έκταση των ζημιών ενώ οι δράστες είχαν απομακρυνθεί.

Δημοφιλή