ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2016 07:00 EEST | Updated 16/06/2016 08:48 EEST

Συνεδρίαση ESM: Αναμένεται και τυπικά η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

Blue Characters Full Length Vector art illustration.Copy Space.
Alashi via Getty Images
Blue Characters Full Length Vector art illustration.Copy Space.

Σήμερα Πέμπτη «κληρώνει», την άλλη εβδομάδα πληρώνεται η δόση των 7,5 δις ευρώ. Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM (16/6) αναμένεται και τυπικά να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.

Αυτό σημαίνει ότι η δόση θα μπει στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα πριν από το ταξίδι του Προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μαζί με την εκταμίευση της δόσης ανοίγει αυτόματα τις διαδικασίες για την επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος η οποία θα γίνει το φθινόπωρο.

Ήδη η παρουσία του Ζάν Κλόντ Γιούνκερ στην Αθήνα σε συνδυασμό με την επίσκεψη των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη για να συμμετέχουν σε συνέδριο, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανοίξει τον κύκλο συζητήσεων προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία της δεύτερης αξιολόγησης.

Στην πρώτη θέση της ατζέντας των επαφών θα βρεθεί η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής στο οποίο θα πρέπει να περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους θα επιτευχθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει και τυπικά νομοθετώντας ή εκδίδοντας τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.

Sponsored Post