Βόμβα σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Βόμβα σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη
Eurokinissi

Ιδιοκτήτης μεγάλου νυχτερινού καταστήματος στην παραλιακή, ενός πριβέ υπερπολυτελούς εστιατορίου και ενός πασίγνωστου καφέ στο κέντρο της Αθήνας είναι ο ιδιοκτήτης της οικίας που έγινε στόχος βομβιστών τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη.

Πρόκειται για επιχειρηματία που δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Τα τελευταία χρόνια είχε ξεχωρίσει για τις ξεχωριστές επενδύσεις του στο χώρο της εστίασης και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της έμφασης που έδινε στην πολυτέλεια που προσέφερε στους πελάτες του.

Την έρευνα για την επίθεση σε βάρος του έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής που θα πάρει κατάθεση από τον επιχειρηματία, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους μπορεί να είχε διαφορές ή αν το τελευταίο διάστημα είχε ενοχλήσει με τις επιχειρηματικές του κινήσεις ανταγωνιστές του. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για χτύπημα-μήνυμα που είχε στόχο να τρομοκρατήσει τον επιχειρηματία και όχι να προκαλέσει τραυματισμούς.

Η έκρηξη

Σε γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης ανήκει η οικία στην οποία τοποθετήθηκε βόμβα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 4.00 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στην είσοδο σπιτιού γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος περιείχε σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης, προκάλεσε μικρής έκτασης ζημιές στην εξωτερική περίφραξη της πολυτελούς οικίας.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο. Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής που ερευνά μεταξύ άλλων το σενάριο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Δημοφιλή