ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2016 13:15 EEST | Updated 23/06/2016 13:15 EEST

Σε δίκη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη

Eurokinissi

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος, με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τελικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για τη εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του πρώην υπουργού κατά του σχετικού βουλεύματος, παραπέμποντας τον έτσι οριστικά σε δίκη. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για πλημμεληματική ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, καθώς φέρεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Η δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε αρχικώς ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως η σε βάρος του ποινική δίωξη ήταν «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως ‘’κατάχρησης εξουσίας’’ είναι επιεικής».

Πηγή: news247.gr