ΔΙΕΘΝΕΣ
24/06/2016 03:34 EEST | Updated 24/06/2016 10:39 EEST

Tα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία. Νίκη του Brexit

Rob Stothard via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JUNE 24: A general view of the Houses of Parliament seen from the Royal Festival Hall on June 24, 2016 in London, United Kingdom. The United Kingdom has gone to the polls to decide whether or not the country wishes to remain within the European Union. After a hard fought campaign from both REMAIN and LEAVE the vote is too close to call. A result on the referendum is expected on Friday morning. (Photo by Rob Stothard/Getty Images)

Σε μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωσης ξύπνησαν όλοι οι πολίτες των κρατών μελών της μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν. Η επιλογή του Brexit συγκέντρωσε το 51,9% έναντι 48,1% των ψηφοφόρων που επιθυμούσαν την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια ενώ η διαφορά στις ψήφους ήταν περί το 1εκατ.

Οι εξελίξεις στη Μεγακλή Βρετανία είναι ραγδαίες με τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον να προαναγγέλλει την παραίτηση του τον Οκτώβριο κρίνοντας πως είναι απαραίτητη η αλλαγή ηγεσίας στη χώρα ενώ ισχυρούς κραδασμούς δέχεται και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος επίσης είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Στο μεταξύ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται σε πτώση και η στερλίνα σε ιστορικό χαμηλό 31 ετών ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όχι μόνο η Τράπεζα της Αγγλίας και η ΕΚΤ αλλά και όλες οι κεντρικές χώρες χωρών εντός και εκτός ΕΕ.

Διαδοχικές είναι στο μεταξύ οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και οι συσκέψεις που διενεργούνται σε εθνικό επίπεδο. Σε στάδιο προετοιμασίας και η συνάντηση των ηγετών του σκληρού πυρήνα της ΕΕ τη στιγμή που οι ευρωσκεπτικιστικές, εθνικιστικές αλλά και ξενοφοβικές δυνάμεις της ΕΕ...πανηγυρίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Οι 7 άμεσες συνέπειες του Brexit για τους Βρετανούς πολίτες εντός και εκτός ΕΕ

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σε μορφή Liveblog