Πρώτη φορά μαζί διακοπές; Τι να αποφύγετε για να μην είναι και η τελευταία

Husband and wife wearing snorkel masks underwater view
Husband and wife wearing snorkel masks underwater view

Λένε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι το απόλυτο τεστ για μία σχέση, αφού είναι η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι όχι μόνο ξυπνά και κοιμάται μαζί, αλλά περνά και κάθε στιγμή της ημέρας μαζί.

Με λίγα λόγια, εάν δεν αντέχετε κάποιες από τις συνήθειες που έχει ο άλλος, στις καλοκαιρινές διακοπές θα τις βρείτε μπροστά σας και αν στον σπίτι σας είχατε την ευκαιρία να μείνετε λίγο μόνοι ή να βγείτε βόλτα με τους φίλους σας, τώρα κάτι τέτοιο θα είναι σχεδόν αδύνατο. Κοινώς, δεν υπάρχει διαφυγή!

Δεδομένου, ότι όλες οι σχέσεις χρειάζονται υπομονή, παραχωρήσεις και αμοιβαίους συμβιβασμούς, μην ξεχνάτε ότι δεν πάτε διακοπές μόνοι σας, αλλά με τον/την σύντροφό σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνει ο καθένας το πρόγραμμά του και να περιμένει ο άλλος να το ακολουθήσει, αλλά να βρεθεί μία κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν και οι δύο.

Εμείς, για να βοηθήσουμε σε αυτές τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με το άλλο σας μισό και να μην γυρίσετε τσακωμένοι και αρπαγμένοι, ετοιμάσαμε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να προσέξετε στις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές.

Το είδος των διακοπών

Πριν ακόμα κλείσετε τις βαλίτσες σας και επιβιβαστείτε σε πλοίο/ αεροπλάνο/ τρένο/ λεωφορείο/ αυτοκίνητο με την σχέση σας, το πιο σημαντικό που πρέπει να ξεκαθαρίσετε -και φροντίστε να είστε ειλικρινείς- είναι το τι είδους διακοπές θέλετε να κάνετε. Θέλετε να έχουν περιπέτεια; Να είναι ξεκούραστες; Να είναι επικεντρωμένες στην διασκέδαση ή σε περιπάτους και εξερευνήσεις; Είστε από εκείνους που προτιμούν τις ξαπλώστρες ή την πετσέτα στην παραλία; Άμμο ή βότσαλο; Παραλία με beach bar ή ψυγειάκι με προμήθειες; Θέλετε κλιματισμό στο δωμάτιο ή ανοιχτά παράθυρα; Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικές, αλλά πριν φύγετε για διακοπές, πρέπει να είστε σίγουροι για το είδος των διακοπών που πρόκειται να κάνετε ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Χρόνος προετοιμασίας

Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι γυναίκες κάνουν πολύ ώρα να ετοιμαστούν. Δεν ξέρουμε ποιος διαδίδει αυτά τα ψέματα, αλλά υπάρχουν και πολλοί άντρες οι οποίοι αργούν να ετοιμαστούν ή, πιο συχνά, αργούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία. Επειδή, λοιπόν, το να περιμένει κάποιος τον άλλον με τις ώρες να ετοιμαστεί, μπορεί να είναι σπάσιμο νεύρων φροντίστε να είστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Κορίτσια, καταλαβαίνουμε ότι το να βρείτε τι θα βάλετε μπορεί να σας πάρει χρόνο και είναι απόλυτα λογικό να θέλετε να δείχνετε τέλειες σε αυτές τις πρώτες διακοπές. Γι' αυτό, καλό είναι να έχετε σκεφτεί από πριν τι θα φορέσετε κάθε μέρα. Επίσης, μην πάρετε πολλά ρούχα μαζί σας. Όσο λιγότερες επιλογές, τόσο λιγότερος χρόνος σκέψης για το τι θα βάλετε. Μην αφιερώσετε πολύ χρόνο στα μαλλιά σας και το μακιγιάζ. Η φυσικότητα κερδίζει πάντα το καλοκαίρι.

Τα αγόρια από την άλλη, έχουν την κακή συνήθεια να καθυστερούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίας της προετοιμασίας, με την δικαιολογία ότι ετοιμάζονται γρήγορα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συμβαίνει πάντα! Προγραμματίστε τους χρόνους προετοιμασίας σας, γιατί κανείς δεν θέλει να περνάει τις διακοπές του μέσα στο δωμάτιο περιμένοντας.

Επίσκεψη στην τουαλέτα

Ίσως ο μεγαλύτερος προβληματισμός των γυναικών στις πρώτες κοινές διακοπές είναι η επίσκεψη στην τουαλέτα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι γυναίκες έχουν φυσικές ανάγκες και πηγαίνουν και εκείνες στην τουαλέτα. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορούμε να πούμε ότι η τουαλέτα δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού. Δυστυχώς τα δωμάτια στα ξενοδοχεία στα νησιά δεν είναι αυτό που λέμε ευρύχωρα, ούτε έχουν την απαραίτητα μόνωση, αλλά από το να περάσετε όλες τις διακοπές σας ψάχνοντας τουαλέτες σε καφετέριες και ταβέρνες, είναι καλύτερο για όλους να αποδεχτείτε το αναπόφευκτο. Ότι, δηλαδή, αργά ή γρήγορα θα επισκεφτείτε την τουαλέτα, οπότε κάντε το με το κεφάλι ψηλά. Άλλωστε, δεν είναι επιλογή, αλλά– πραγματική, φυσική- ανάγκη!

Πάντως, αν θέλετε την γνώμη μας, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την τουαλέτα είναι πριν κάνετε μπάνιο. Κανείς δεν θα απορήσει τι κάνετε τόση ώρα κλεισμένες μέσα και με τόσα σαπούνια και νερά, θα έχει ευκαιρία να αεριστεί ο χώρος.

Τώρα, πέρα από το θέμα της τουαλέτας, είπαμε πρέπει να είμαστε άνετοι μέσα στην σχέση μας, αλλά όχι και τόσο άνετοι ώστε να αρχίσουμε τα ρεψίματα ή άλλους είδους απελευθέρωση αερίων. Η σωστή υγιεινή και ο σεβασμός δεν σχετίζονται με το αν νιώθουμε άνετα σε μία σχέση.

Εμφάνιση με μαγιό

Καλοκαίρι σημαίνει λίγα ρούχα. Μαγιό, σορτσάκια, αέρινα ρούχα και άνεση. Αυτό που δεν χωράει στο καλοκαίρι, αλλά ούτε και σε μία σχέση είναι η ανασφάλεια. Κοινώς, αφήστε τα «δεν θέλω να βγω με μαγιό στην παραλία, γιατί δεν θέλω να δει ότι έχω κυτταρίτιδα», για τον απλό λόγο ότι αν έχετε κυτταρίτιδα (σιγά τα αβγά) την έχει δει ήδη και δεν τον πειράζει καθόλου. Ακόμα, όμως, κι αν δεν την έχει δει, επειδή φροντίζετε να φοράτε φόρμα εργασίας και να κυκλοφορείτε στο σκοτάδι πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές και την δει στην παραλία, δεν θα τον νοιάζει. Αν, πάλι, τον νοιάζει, τότε μάλλον κουνήστε του το μαντήλι (ή το παρεό σας) και πείτε του αντίο για πάντα.

Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, μιας και οι ανασφάλειες δεν κάνουν διακρίσεις. Εάν έχετε κοιλίτσα ή τρίχες στην πλάτη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλετε την μπλούζα σας μόλις βγείτε από την θάλασσα. Μην αφήσετε την ανασφάλεια να κάνει κουμάντο στις διακοπές σας και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να απολαύσει την θάλασσα και τον ήλιο.