ΔΙΕΘΝΕΣ
25/06/2016 05:59 EEST | Updated 25/06/2016 06:56 EEST

Brexit. Η επόμενη ημέρα

ASSOCIATED PRESS
A store closing sale banner stating

Το Brexit είναι γεγονός. Οι Βρετανοί ψήφισαν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας σεισμό στη Γηραιά Ήπειρο. Μια ημέρα μετά την ιστορική απόφαση των Βρετανών υπολογίζονται οι ζημιές και αναλύονται οι επιπτώσεις, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για τις ημέρες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν. Αυτή η μεταβατική περίοδος απασχολεί όχι μόνο τη Βρετανία αλλά το σύνολο της Ευρώπης και επηρεάζει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον να προαναγγέλλει την παραίτηση του τον Οκτώβριο κρίνοντας πως είναι απαραίτητη η αλλαγή ηγεσίας στη χώρα ενώ ισχυρούς κραδασμούς δέχεται και ο ηγέτης των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος επίσης είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Στο μεταξύ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται σε πτώση και η στερλίνα σε ιστορικό χαμηλό 31 ετών ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όχι μόνο η Τράπεζα της Αγγλίας και η ΕΚΤ αλλά και όλες οι κεντρικές χώρες χωρών εντός και εκτός ΕΕ.

Διαδοχικές είναι στο μεταξύ οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και οι συσκέψεις που διενεργούνται σε εθνικό επίπεδο. Σε στάδιο προετοιμασίας και η συνάντηση των ηγετών του σκληρού πυρήνα της ΕΕ τη στιγμή που οι ευρωσκεπτικιστικές, εθνικιστικές αλλά και ξενοφοβικές δυνάμεις της ΕΕ...πανηγυρίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Οι 7 άμεσες συνέπειες του Brexit για τους Βρετανούς πολίτες εντός και εκτός ΕΕ

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σε μορφή Liveblog