ΔΙΕΘΝΕΣ
27/06/2016 14:54 EEST | Updated 27/06/2016 14:59 EEST

Αποζημίωση 10.000 δολαρίων σε γυναίκα στην Καλιφόρνια από τη Microsoft λόγω «ανεπιθύμητης» αναβάθμισης σε Windows 10

Shannon Stapleton / Reuters
A display for the Windows 10 operating system is seen in a store window at the Microsoft store at Roosevelt Field in Garden City, New York July 29, 2015. Microsoft Corp's launch of its first new operating system in almost three years, designed to work across laptops, desktop and smartphones, won mostly positive reviews for its user-friendly and feature-packed interface.REUTERS/Shannon Stapleton

Μπορεί τα Windows 10 να έχουν αποσπάσει σε γενικές γραμμές πολύ καλές κριτικές όσον αφορά στις επιδόσεις τους ως λειτουργικό σύστημα, ωστόσο οι πρακτικές της Microsoft όσον αφορά στη (δωρεάν) αναβάθμιση έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από πολλούς: Δεν είναι λίγοι οι χρήστες σε όλο τον κόσμο που έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δεν έδωσαν άδεια για να γίνει, κατηγορώντας τη Microsoft πως οι σχετικές επιλογές που εμφανίζονται για την αναβάθμιση, εμφανίζονται με τρόπο που «παραπλανά» τους χρήστες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Seattle Times, το οποίο έχει αναπαραχθεί από πολλές ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου, μια γυναίκα στην Καλιφόρνια, η Τέρι Γκόλντσταϊν, κατάφερε να κερδίσει αποζημίωση ύψους 10.000 δολαρίων από τη Microsoft ακριβώς για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία των Windows 10 πέρυσι, ο υπολογιστής της Γκόλντσταϊν άρχισε να προσπαθεί να κατεβάσει και εγκαταστήσει το νέο λειτουργικό.

Το update, για το οποίο η ίδια υποστηρίζει ότι δεν έδωσε άδεια, απέτυχε- και ο υπολογιστής που χρησιμοποιεί για τους σκοπούς της επιχείρησής της (ταξιδιωτικό πρακτορείο) άρχισε να «σέρνεται». Απευθύνθηκε στην τεχνική υποστήριξη της Microsoft, αλλά το ζήτημα δεν λύθηκε, και η ίδια κατέφυγε στο δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση για χαμένα έσοδα και το κόστος ενός νέου υπολογιστή. Εν τέλει, η Γκόλντσταϊν φαίνεται πως επικράτησε, καθώς η Microsoft τον προηγούμενο μήνα απέσυρε την έφεση που είχε υποβάλει, και η ενάγουσα έλαβε 10.000 δολάρια από την εταιρεία. Ωστόσο, η Microsoft αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, και εκπρόσωπός της είπε πως η έφεση αποσύρθηκε για να αποφευχθούν τα κόστη μιας παρατεταμένης δικαστικής αναμέτρησης.

Σημειώνεται πως η προσφορά της δυνατότητας δωρεάν αναβάθμισης λήγει σε έναν μήνα- μετά το upgrade θα κοστίζει 120 δολάρια.

Sponsored Post