Καταδικάζει η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία την επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Καταδικάζει η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
sooc

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Μετά από εντολή του κ. Παυλόπουλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε, χθες το βράδυ, με τον εδώ πρέσβη της Τουρκίας Κερίμ Ουράς και του ζήτησε να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο γενικός γραμματέας μετέφερε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια τού κ. Παυλόπουλου προς τις οικογένειες των θυμάτων και τον τουρκικό λαό.

Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Ερντογάν, επισήμανε την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς και την ανάγκη για προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σειρά του δήλωσε: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τη στυγνή δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Καταδικάζουμε τη βία και την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται. Στρέφονται, άλλωστε, εναντίον της ζωής και της ελευθερίας κάθε πολίτη» ενώ απεύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, το λαό και την Κυβέρνηση της Τουρκίας.

Δημοφιλή