ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/06/2016 14:03 EEST | Updated 30/06/2016 17:34 EEST

«Κόβουν» επ' αόριστον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Τι αποφάσισαν στη γενική συνέλευση

Nikos Libertas / SOOC

Σταματά επ' αόριστον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μετά από απόφαση των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αποφασίστηκε η αναβολή του δελτίου μέχρι την αποπληρωμή των εργαζομένων.

Η διοίκηση του σταθμού οφείλει στους εργαζόμενους τον μισό μήνα Απρίλιο και τον Μάιο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν δυόμισι μήνες που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε απλήρωτοι.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν 4 μήνες, που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Εδώ και 4 μήνες, ζητούμε από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, χωρίς να λαμβάνουμε καμία απάντηση. Αντιθέτως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες διαψεύδονται την επομένη, όπως οι υποσχέσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων.

Τρανταχτό παράδειγμα, η ανακοίνωση που εξεδόθη στις 25/5/2016, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να δηλώνει ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προκαταβολή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ίδια ανακοίνωση, δήλωνε ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις των μετόχων δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ η υπογραφή της θρυλούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες έχει καταντήσει μία κακόγουστη φάρσα με θύματα 500 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ομηρίας, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση και η εταιρία συνεχίζει να εισπράττει τα όποια έσοδα έχει από την διαφημιστική αγορά, χωρίς να φθάνουν σε εμάς τα δεδουλευμένα.

Καλούμε τους μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να αφουγκραστούν την αγωνία των εργαζομένων της εταιρίας και να σεβαστούν την ιστορία του MEGA CHANNEL.

Δεν ζητούμε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο, με αρχή την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προχωρούμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Οι αντοχές άλλωστε, ψυχολογικές και οικονομικές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, έχουν εξαντληθεί.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ

Υπεγράφη το MoU στο MEGA

Υπεγράφη το μνημόνιο συμφωνίας – κατανόησης (MoU) μεταξύ των μετόχων του MEGA και εστάλη στις τράπεζες. Η συμφωνία περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις των μετόχων ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και έναντι των τραπεζών.

Η εταιρεία εξασφάλισε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ωστόσο, σύμφωνα με τις «τυπολογίες», επί της τραπεζικής ενημερότητας θα αποφανθούν οι τράπεζες, Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Η ενημερότητα αυτή πρέπει να υπάρχει και να κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ως το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15.00 για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post