ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/06/2016 15:43 EEST | Updated 30/06/2016 15:47 EEST

Σφυροκόπημα της κυβέρνησης στη Βουλή με αφορμή την Cosco. Χρειάζονται εκλογές επανέλαβε ο Μητσοτάκης

Nick Paleologos / SOOC

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την κατάσταση, λέγοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος. Αν ο κ. Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως έπρεπε να τον είχε παραιτήσει. Αλλά φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον καλύπτει. Δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του».

«Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου, καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και κάνει κακό στη χώρα και αντί οι επενδύσεις να είναι πρώτη προτεραιότητα διώχνει και τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό «για τις πράξεις του υπουργού του», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μία ημέρα πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού, θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με τις προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων «για να ικανοποιήσει μια δράκα συνδικαλιστών».

«Αποτύχατε και στις επενδύσεις. Έχετε αποτύχει παντού», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές. "Η χώρα δεν έχει ανάγκη έναν ακόμη εκλογικό νόμο. Η χώρα έχει ανάγκη εκλογές. Έχει ανάγκη επιτέλους μια σοβαρή κυβέρνηση" ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε.

"Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι αντιλαμβάνονται την ζημιά που προκαλέσατε. Την αντιλαμβάνονται γιατί τη βιώνουν.

Θεοδωράκης: «Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησης»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από την πλευρά του επεσήμανε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους, απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές».

«Από τον Μάρτιο του '15, από εδώ, από το βήμα της Βουλής, σας κάλεσα να τελειώνετε με την Cosco. Να προχωρήσει η επένδυση, να πιάσουν δουλειά οι άνθρωποι στο λιμάνι -31.000 θέσεις εργασίας την περίοδο 2016-2025 λένε οι μελέτες. Εσείς όμως είστε της καθυστέρησης. Να σαπίσει το φρούτο, να πέσει κάτω και να φάμε ότι έχει μείνει» συνέχισε.