ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/06/2016 10:14 EEST | Updated 30/06/2016 10:14 EEST

Δρίτσας: Σταματήστε τη σπέκουλα - Δεν αιφνιδιάζει κανέναν η κυβέρνηση

SOOC

«Η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάζει κανέναν», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, προσθέτοντας ότι το σχέδιο νόμου, το οποίο κατετέθη περιελάμβανε τη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ Cosco και ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, οι αλλαγές που έγιναν από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, κάτι που αποτελεί συνήθη διαδικασία σε όλα τα νομοσχέδια, δεν έχουν καμία σχέση με παραβίαση συμφωνηθέντων και ανατροπή δεδομένων. Έγιναν με κριτήριο όχι πολιτικό, αλλά της καλής νομοθέτησης επ' ωφελεία όχι μόνο του Δημοσίου αλλά και της εταιρείας.

«Να σταματήσετε αυτήν τη σπέκουλα, γιατί έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε αν η κυβέρνηση τηρεί ή όχι τα συμφωνηθέντα. Με ποια πλευρά είστε; Με την πλευρά της ορθής νομοθέτησης ή με μία άλλη πλευρά που είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπέρτερη του Κοινοβουλίου;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και συμπλήρωσε: «Σταθερή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και το ταξίδι του πρωθυπουργού και μην καλείτε την κυβέρνηση να "αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας"».

Έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η κωμωδία έχει πολλά πρόσωπα», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καράς, υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση δίνει κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχρηστόπουλος, έκανε λόγο για «χειροπιαστό παράδειγμα του τι σημαίνει διαπραγμάτευση έως την τελευταία στιγμή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μίλησε για «πλήρη μεταβολή του νομοθετήματος, στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση συνέτρεξε για να βοηθήσει τη χώρα και τον λαό και ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να μην ξεκινήσει η συνεδρίαση εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. «Χθες ψηφίσαμε θετικά αλλά, δεν μπορεί η εθνική αντιπροσωπεία να περιπαίζεται», σημείωσε.

Για «κλονισμό της αξιοπιστίας της Ελλάδας και απειλή ναυαγίου της επένδυσης», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης.

Μετά από πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας, η συνεδρίαση της Ολομέλειας διεκόπη προσωρινά, ώστε να κατατεθούν στο Σώμα οι σχετικές νομοθετικές βελτιώσεις.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost