ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/06/2016 08:53 EEST | Updated 30/06/2016 09:45 EEST

Κουμουτσάκος: Τέχνασμα της κυβέρνησης η απλή αναλογική

Sooc

«Αν αισθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει εκλογικό νόμο με τη ΧΑ, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Αυτό δείχνει τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε σε σχετική ερώτηση για τον εκλογικό νόμο και για την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σημείωσε δε ότι στη Βουλή θα φανεί αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη συνωμοσία συνενοχής με την κυβέρνηση.

Για την απλή αναλογική είπε ότι είναι λανθασμένη επιλογή να μπει η χώρα σε κατάσταση κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες και αποφάσεις, όπως χρειάζεται η κοινωνία και η οικονομία. «Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας. Η προσφυγή της κυβέρνησης στο τέχνασμα της απλής αναλογικής δείχνει την αναζήτηση σωσιβίου».

Για τις Συντάξεις: «Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων ξεκίνησε και έχει ονοματεπώνυμο: Τσίπρας- Καμμένος»

«Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων ξεκίνησε, έχει ονοματεπώνυμο: Τσίπρας- Καμμένος», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως από χθες 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι βιώνουν με οδυνηρό τρόπο το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επισημαίνοντας πως οι συντάξεις που έως πρόσφατα η κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα κόβονταν, «κουρεύτηκαν σύριζα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, οι αναπηρικές και οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 40%, οι συντάξεις για όσους εργάζονται κατά 60%, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν κατά το 1/3 , περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχου έχασαν το ΕΚΑΣ, ενώ αυτός που έπαιρνε 842 ευρώ έχασε 172 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.070 ευρώ το χρόνο. Όπως είπε, υπήρξαν επίσης σημαντικές μειώσεις συντάξεων από την αυξημένη παρακράτηση φόρου και αυτό γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο που κατά την κυβέρνηση δεν θα μειωνόταν.

«Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται ολοένα πιο βαρύς. Και δυστυχώς έπεται σκληρή συνέχεια. Σύντομα έρχονται τα εκκαθαριστικά με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση. Και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνηση θα καταργούσε αλλά την έχει αυξήσει περίπου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες», είπε χαρακτηριστικά.

Για την COSCO: «Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις»

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την COSCO, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως το κείμενο της συμφωνίας είναι διαφορετικό από αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Από χθες, η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει άλλο ένα χτύπημα της Κυβέρνησης.Το κείμενο του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην Cosco έρχεται σε αντίφαση με το κείμενο της συμφωνίας, που υπογράφτηκε στις 8 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κ. Τσίπρα. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων σκοτώνει την όποια πιθανότητα οικονομικής ανάπτυξης.Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις. Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία διώχνουν δουλειές. Αυτό δεν είναι δίκαιη ανάπτυξη. Είναι υπονόμευση της ανάπτυξης. Η χώρα, για μια ακόμη φορά, διασύρεται από την αναξιοπιστία, την αφερεγγυότητα, την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης. Η ευθύνη της διακυβέρνησης ανήκει στον πρωθυπουργό και όχι στον κ. Δρίτσα. Αποκλειστικά υπεύθυνος για όλα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)