Πετρόπουλος: Αντιπαραγωγική η διαπλοκή. Δεν έρχονταν επενδύσεις στην Ελλάδα επειδή κόστιζαν πριν ξεκινήσουν

Πετρόπουλος: Αντιπαραγωγική η διαπλοκή. Δεν έρχονταν επενδύσεις στην Ελλάδα επειδή κόστιζαν πριν ξεκινήσουν
sooc

«Η διαπλοκή είναι αντιπαραγωγική, οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονταν στην Ελλάδα γιατί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι άνοιγαν την πόρτα με το αζημίωτο. Οι επενδύσεις δεν έφθαναν στην Ελλάδα, γιατί κόστιζαν πριν ακόμη ξεκινήσουν». Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Ανέφερε ότι «αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγγίξει η διαπλοκή και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει εξυγίανση με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων».

Μίλησε για τις απειλές που δέχεται η κυβέρνηση από μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, για την υπονόμευση του έργου της και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πτώχευσης της μεγάλης εμπορικής αλυσίδας «Μαρινόπουλος» γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις στην αγορά.

«Έρχεται ένα πρόβλημα εκεί που δεν το περιμένεις και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου έχει τελειώσει η αξιολόγηση και αναμένεται να ξεκινήσει η ομαλή χρηματοδοτική ροή της Οικονομίας. Αυτό λοιπόν -σημείωσε- είναι απειλή».

Έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα μεγάλα έργα, μίλησε για την επανεκκίνηση της κατασκευής των οδικών αξόνων, όπως την ΠΑΘΕ Πάτρα - Κόρινθος, τον οδικό άξονα της Ιόνιας οδού Ιωάννινα -Αντίρριο που θα ολοκληρωθεί το 2017, αλλά και στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Τόνισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν με πολύ μακρότερη από την αρχική δαπάνη για το Δημόσιο, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τους δείκτες της απασχόλησης.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, την φυγή των νέων επιστημόνων τονίζοντας ότι «κεντρικό θέμα για την κυβερνήση είναι η παλιννόστηση των επιστημόνων από το εξωτερικό».

Νωρίτερα συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων και επαγγελματιών από τα δύο ιδιωτικά ορυχεία λιγνίτη που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να πιέσει την ΔΕΗ να συνεχίσει να παραλαμβάνει το εξορυσσόμενο ορυκτό για να μην χαθούν οι 350 θέσεις εργασίας της περιοχής. Επίσης συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματικών ενώσεων της περιοχής, όπου άκουσε προβλήματα και παράπονα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό σύστημα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή