ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2016 19:29 EEST | Updated 04/07/2016 10:05 EEST

Σχεδόν 1.000.000 άτομα στο Gay Pride στην Κολωνία της Γερμανίας

MAJA HITIJ via Getty Images
People celebrate the Christopher-Street-Day parade on July 3, 2016 in Cologne, Germany. / AFP / dpa / Maja Hitij / Germany OUT (Photo credit should read MAJA HITIJ/AFP/Getty Images)

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή στην παραδοσιακή Gay Pride της Κολωνίας, που αυτή τη χρονιά ήταν αφιερωμένη στα 49 θύματα της σφαγής στο κλαμπ του Ορλάντο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαδήλωσης Νιλς Σμιτ, περί τα 950.000 άτομα συμμετείχαν στην φετινή πορεία της Κολωνίας.

Στη μνήμη των θυμάτων του Ορλάντο, οι σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου ήταν μεσίστιες και ορισμένοι διαλητωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «We are Orlando» ή φορούσαν T-shirt με το σύνθημα «Love is not a crime» (Η αγάπη δεν είναι έγκλημα).

«Φοράμε μαύρες κορδέλες, δεν ξεχνάμε το Ορλάντο», δήλωσε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής, η οικολόγος Κλαούντια Ροτ.

«Το Ορλάντο βρίσκεται σε όλες τις συζητήσεις αυτήν τη στιγμή και γι΄αυτό εκμεταλλευόμαστε αυτήν την ευκαιρία- ακόμη και αν πρόκειται για θλιβερή ευκαιρία- για να δείξουμε ότι υπάρχουν παντού, και στη Γερμανία, θύματα επιθέσεων» κατά των ομοφυλοφίλων, εξήγησε στο DPA (Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Γεργκ Καλιτόβιτς.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι η Gay Pride της Κολωνίας είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Η πόλη θεωρείται άλλωστε πρωτεύουσα των γκέι και λεσβιών εξαιτίας της παραδοσιακής ανοικτής της στάσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)