ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/07/2016 04:22 EEST

Η «κούρσα» για την πώληση του «Χίλτον»: Ποιοι είναι οι ενδιαφέρομενοι

Eurokinissi

Το ενδιαφέρον δισεκατομμυριούχων και μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων από την Ισπανία μέχρι τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ έχει προσελκύσει το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας, «Χίλτον», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», καθώς η Alpha Bank προχωρεί στην πώλησή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες στη χώρα και την αβεβαιότητα από το Brexit, το ξενοδοχείο αποδεικνύεται πως έχει την πελατεία του, καθώς στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, όπου δόθηκαν πληροφορίες, παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων: Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, μεγάλοι εφοπλιστές, ξενοδοχειακές αλυσίδες, ισχυρά funds κ.α. Η Citibank, στην οποία έχει ανατεθεί η οργάνωση και διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να δώσουν μη δεσμευτικές προσφορές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι μη δεσμευτικές προσφορές που έπεσαν στο τραπέζι κινήθηκαν μεταξύ 140 και 170 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία του διαγωνισμού πήρε παράταση λόγω του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία και στις 22 Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν οι τελικές και δεσμευτικές προσφορές.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», προσφορές φαίνεται ότι πρόκειται να καταθέσουν οι:

Hines: Όμιλος που ιδρύθηκε από τον Τζέφρι Χάινς, ο οποίος επιδιώκει να γίνει η πρώτη αμερικανική εταιρεία real estate στον κόσμο.

Dogus Holdings: Τουρκικός όμιλος που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες, σε 4 ηπείρους. Έχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη Μαρίνα Φλοίσβου.

ΤΕΜΕΣ: Μία από τις εταιρείες του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και των αδελφών του, που ελέγχουν την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης ναυτιλιακή Costa Mare.

Barcelo: Ισπανικός όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων με χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων σε 19 χώρες.

Orion Hotels & Real Estate: Νοτιοαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων και ακινήτων.

Nexus: Αμερικανικός όμιλος που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα

Pacifica: Μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στις ΗΠΑ.

Sponsored Post