ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/07/2016 17:31 EEST | Updated 03/07/2016 17:39 EEST

Αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ, ο Μάνου Τσάο τραγουδά μαζί τους έξω από το Υπ.Εργασίας

ASSOCIATED PRESS
French-born performer and political activist Manu Chao addresses the media during a press conference at the Guadalajara International Film Festival in Guadalajara, Mexico, Tuesday, March 24, 2009. (AP Photo/Ricardo Arduengo)

Κοντά στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ που δίνουν καθημερινά ραντεβού έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στο Κέντρο Αγώνα και Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης -που κατάφεραν να στήσουν εκεί παρά τις απειλητικές διαθέσεις των ΜΑΤ- βρέθηκε ο Μάνου Τσάο εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

«Στηρίζω τα παιδιά της ΒΙΟΜΕ, αυτό που κάνουν είναι πολύ σημαντικό, είναι ο δρόμος της αυτονομίας, και για μένα είναι δάσκαλοι. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για αυτό που κάνουν, και θα είμαι μαζί τους πάντα» δήλωσε ο καλλιτέχνης που πέρασε αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους και με τη βοήθεια διερμηνέα ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους και τον αγώνα τους για να έχουν τη δυνατότητα αυτοδιαχείρισης της ΒΙΟΜΕ.

Ο Μάνου Τσάο όμως δεν σταμάτησε εκεί αλλά τους χάρισε τη μουσική για να συνοδεύσει τα συνθήματά τους, βασικότερο το οποίον ήταν «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά».

Από τα πιο βασικά αιτήματα των εργαζομένων προς την κυβέρνηση είναι : η απόδοση του οικοπέδου στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις και η νομιμοποίηση της λειτουργίας του εργοστασίου από τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας. Παρά τα σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή.

Sponsored Post