ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/07/2016 03:11 EEST

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου

HUFFPOST AGENDA

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Τι έγινε εκείνο το τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν;

elliniko

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα δούμε ούτε ένα τρένο να περνά σήμερα καθώς - όπως λέμε στην ξύλινη δημοσιογραφική γλώσσα - τραβούν «χειρόφρενο» μετρό, ηλεκτρικός, και προαστιακός, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο τραμ.

Απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους.

2. Τέλος η Frontex. Έρχεται η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

frontex

Δεν ξέρουμε αν θα σας λείψει αλλά Frontex τέλος. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει σήμερα για τη σύσταση Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG).

Σε αντίθεση με την FRONTEX που βασιζόταν σε εθελοντική και συχνά ανεπαρκή βοήθεια από τα Κράτη-Μέλη, ο νέος Οργανισμός θεσπίζει σώμα συνοριοφυλάκων, μια εφεδρεία 1500 ταχείας αντίδρασης που - χωρίς εξαίρεση - θα πρέπει να διατίθενται από τα Κράτη-Μέλη της Ένωσης.

3. Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος για την απλή αναλογική

sooc

Τέλος οι 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα και ψήφος από τα 17, εάν φυσικά περάσει ο νόμος. Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Πέμπτη το πρωί.

4. Στη Φρανκφούρτη ο Μητσοτάκης

mitsotakis

Κι αφού ολοκλήρωσε το γύρο επαφών στη βρετανική του πρωτεύουσα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης στη Φρανκφούρτη όπου σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μπενουά Κερέ.

5. H πιο δύσκολη μέρα του Τόνι Μπλερ

tony blair george bush

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί σήμερα η «Chilcot Report», η έκθεση που θα αποφαίνεται εάν και κατά πόσο ο πρώην πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας, Τόνι Μπλερ όντως συνωμότησε με τον επίσης πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους προκειμένου η χώρα να μετάσχει ενεργά στον δεύτερο πόλεμο του Ιράκ του 2003 κάνοντας μυστική συμφωνία και παρουσιάζοντας παραποιημένα στοιχεία τόσο στο βρετανικό κοινοβούλιο όσο και στον ΟΗΕ. Η έκθεση μπορεί να οδηγήσει τον Μπλερ ακόμη και στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Sponsored Post