ΔΙΕΘΝΕΣ
06/07/2016 13:23 EEST | Updated 06/07/2016 13:26 EEST

Υπεύθυνος επικοινωνίας καταγγέλλει πως δέχεται απειλές επειδή τον συνδέουν με το πραξικόπημα σε βάρος του Κόρμπιν

youtube

Απειλές κατά της ζωής του ισχυρίζεται πως δέχεται μέλος εταιρείας δημοσίων σχέσεων στη Μεγάλη Βρετανία και φαίνεται να συνδέει αυτές με την εμπλοκή του ονόματός του και της εταιρείας Portland με το εν εξελίξει «πραξικόπημα» σε βάρος του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με τη βοήθεια του Τόνι Μπλερ.

Ο Κέβιν ΜακΚίβερ, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος με το Εργατικό Κόμμα, υποστηρίζει πως ήταν παραλήπτης ενός σημειώματος που ανέφερε μεταξύ άλλων: «prepare to be coxed» (σε ελεύθερη μετάφραση «προετοιμάσου να πάθεις ό,τι και η Κόξ). Φυσικά η ευθεία αναφορά στη βουλευτή των Εργατικών που δολοφονήθηκε λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, εκλαμβάνεται ως απειλή της ζωής του ΜακΚίβερ ενώ υπάρχει και η λέξη «προδοσία» στο σημείωμα την οποία, σύμφωνα με τον συντάκτη, θα πρέπει «να ξεπληρώσει με αίμα».

Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει: «Ηello comrade

we’ve watched you leave this building

we’ve watched you on the strand

your blood is the price of your treachery

prepare to be coxed

:-)».

O ΜακΚίβερ το έχει «ανεβάσει» τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter.

Παράλληλα όμως κάνει και σχόλια σχετικά με αναφορές που υπάρχουν τελευταία, σε συγκεκριμένα blog πως ο ίδιος και η εταιρεία του συνδέονται με την προσπάθεια μελών της ΚΟ των Εργατικών να απομακρύνουν τον Κόρμπιν από την ηγεσία. Τονίζει πως όλες αυτές οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως ο ίδιος παρέμενε σιωπηλός εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων ακριβώς εξαιτίας των απειλών που δέχθηκε.

Ουσιαστικά ο ΜακΚίβερ επιχειρεί να φωτογραφίσει τους πιθανούς συντάκτες του απειλητικού μηνύματος, δείχνοντας προς την πλευρά ηγέτη συνδικαλιστικής οργάνωσης, που στηρίζει ένθερμα τον Κόρμπιν και έχει κατηγορήσει «ανοιχτά» την Portland πως έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Τόνι Μπλερ και βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος.

Με πληροφορίες από την βρετανική έκδοση της Ηuffington Post και τον Guardian