ΔΙΕΘΝΕΣ
09/07/2016 04:19 EEST | Updated 09/07/2016 04:19 EEST

Τερέσα Μέι: Brexit σημαίνει έλεγχος της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων

Jack Taylor via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JULY 07: British Home Secretary and Conservative leadership contender Theresa May waves outside the Houses of Parliament on July 7, 2016 in London, England. Theresa May has the backing of 199 fellow MPs after the second ballot for the leadership of the Conservative Party. Receiving 84 votes, Andrea Leadsom MP joins May on the shortlist presented to the Conservative Party members and Michael Gove was eliminated with 46 votes. (Photo by Jack Taylor/Getty Images)

Η Τερέσα Μέι, μία από τις δύο φιναλίστ στην κούρσα της διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και τον θώκο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε χθες πως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημαίνει έλεγχος στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων που έρχονται στην Βρετανία.

«Εάν γίνω πρωθυπουργός, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ και μέρος αυτού θα είναι και ο έλεγχος της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων», δήλωσε η Μέι στην εφημερίδα The Daily Telegraph.

Η αντίπαλος της Μέι για την διαδοχή, Άντρεα Λίντσομ, τόνισε από την πλευρά της πως οι πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ που θα έρχονται στην Βρετανία μόλις η χώρα θα χει αποχωρήσει από την Ένωση, θα πρέπει να αποκτούν άδειες εργασίας αν επιθυμούν να παραμείνουν στην χώρα.

«Μόλις αποχωρήσει το ΗΒ από την ΕΕ, θα επιστρέψουμε στον έλεγχο της μετανάστευσης. Οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές, ή για επαγγελματικό ταξίδι, είτε στο πλαίσιο συνεργασίας τους για μια εργασία τους σε επιστημονικό πεδίο, θα είναι σε θέση να το κάνουν, αλλά το δικαίωμα στην παραμονή και στην εργασία στην χώρα θα γίνεται έπειτα από έκδοση άδειας εργασίας», δήλωσε η Λίντσομ στην εφημερίδα The Times.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)