ΔΙΕΘΝΕΣ
09/07/2016 10:00 EEST | Updated 09/07/2016 10:01 EEST

Η επιστολή μιας γυναίκας στην οικογένειά της: Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι είμαι πολύγαμη

Barbara Helgason via Getty Images
New house 4

Την επιστολή μιας γυναίκας που αναρωτιέται το εάν η οικογένειά της θα αποδεχόταν ποτέ ότι ζει σε μια πολυγαμική οικογένεια δημοσίευσε η Guardian.

Η ανώνυμη αναγνώστρια εξηγεί ότι ζει με τον σύζυγό της, το παιδί και το σκύλο τους, αλλά και μια γυναίκα ονόματι Έμα που, σύμφωνα με την ίδια, αγαπά ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν ακόμα 20 και πειραματιζόταν με γυναίκες, χωρίς ωστόσο να ψάχνει μια σύντροφο ζωής. Αφότου όμως παντρεύτηκε τον σύζυγό της, τον οποίο, όπως είπε, υπεραγαπά, γνώρισε την Έμα.

«Μετά από μερικές εβδομάδες αναζητήσεων, μερικά υπέροχα ραντεβού με την Έμα και πολύωρες συζητήσεις και με τους δύο, ανακάλυψα ότι μπορούσα να τους αγαπήσω και τους δύο. Ισότιμα. Ανακάλυψα ότι η αγάπη μου ήταν απεριόριστη. Η καρδιά μου είχε χώρο για την Έμα και την έβαλα δίπλα στον σύζυγό μου και τον γιο μου χωρίς ανταγωνισμό», αναφέρει.

Η αναγνώστρια εξηγεί ότι νιώθει «περιτριγυρισμένη από αγάπη» και ότι η ίδια περνάει χρόνο με την Έμα σαν ερωμένη της και ο σύζυγός της ως φίλος της. «Το μωρό μας και ο σκύλο μας την λατρεύουν», προσθέτει. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Η ίδια αναρωτιέται κατά πόσο η οικογένειά της θα μπορούσε να αποδεχτεί ποτέ τον τρόπο ζωής της. Όπως λέει, παρά το γεγονός ότι μπορούμε να αγαπάμε ισότιμα κάθε μέλος της οικογενείας μας, «απαγορεύεται» να αγαπούμε δύο ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.

«Έχουμε προγραμματιστεί κοινωνικά να είμαστε μονογαμικοί. Το κόνσεπτ της “ηθικής πολυγαμίας” είναι τόσο ξένο, τόσο κρυφό. Είναι λες και έχουμε προσαρμοστεί να θεωρούμε πιο σημαντική την μονογαμία από την ευτυχία», τονίζει.

Και καταλήγει: «Δεν θα υπήρχαν λιγότεροι παράνομοι δεσμοί, διαζύγια και διαλυμένες οικογένειες εάν θεωρούνταν θεμιτό να ζει κανείς σε χαρούμενες φυλές με πολλούς συντρόφους. Για εμένα, σε έναν κόσμο όπου η τρομοκρατία, ο πόλεμος και η βία συνεχίζουν να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα, θα πρέπει να γιορτάζουμε και να αποδεχόμαστε την αγάπη σε όλες της τις μορφές. Εγώ αυτό κάνω τουλάχιστον».