ΔΙΕΘΝΕΣ
09/07/2016 07:28 EEST | Updated 09/07/2016 07:28 EEST

Νέο πλήγμα για την Theranos: Απαγορεύτηκε στην Ελίζαμπεθ Χολμς να διαχειρίζεται ιατρικά εργαστήρια

Gilbert Carrasquillo via Getty Images
PHILADELPHIA, PA - OCTOBER 05: Founder & CEO of Theranos Elizabeth Holmes attends the Forbes Under 30 Summit at Pennsylvania Convention Center on October 5, 2015 in Philadelphia, Pennsylvania. (Photo by Gilbert Carrasquillo/Getty Images)

Ομοσπονδιακές κανονιστικές αρχές στις ΗΠΑ απαγόρευσαν στην διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας ιατρικών και φαρμακευτικών ερευνών,Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς, να διαχειριστεί ή να αγοράσει κάποιο ιατρικό εργαστήριο τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με τους New York Times, η συγκεκριμένη απόφαση εγείρει περισσότερα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω start-up.

Σε επιστολή που στάλθηκε στην Theranos και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, κανονιστικές αρχές ανέφεραν ότι ανακαλούν την πιστοποίηση του κεντρικού εργαστηρίου στην Καλιφόρνια, απόφαση που θα τεθεί σε εφαρμογή την 5η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν τεθεί σειρά ερωτημάτων σχετικά με τους τρόπους λειτουργίας της Theranos, η οποία έχει εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα. Η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμα ύψους 10.000 δολαρίων για κάθε ημέρα που παραβίαζε τους κανόνες.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν αποδείχτηκε ότι η μέθοδος λήψης αίματος από το δάκτυλο που είχε διαμορφώσει το εργαστήριο (για την οποία είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές) δεν ήταν αποτελεσματική. Η Ελίζαμπεθ Χολμς είχε ξεχωρίσει ως μια νέα, ταλαντούχα και αποτελεσματική CEO.