Όταν ο Τρουντό μιλούσε στον Τσίπρα στα ελληνικά και ο Ομπάμα τους έλεγε για τη σύνταξή του

Όταν ο Τρουντό μιλούσε στον Τσίπρα στα ελληνικά και ο Ομπάμα τους έλεγε για τη σύνταξή του
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Σύνοδος ΝΑΤΟ, ηγέτες από όλο τον κόσμο, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα παραπολιτικά. Ένα από αυτά έχουν πρωταγωνιστές τον Αμερικανό πρόεδρο, τον Καναδό και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τρουντό εξάσκησε λίγο τα ελληνικά του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον πλησίασε και του είπε «γεια», ενώ όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε από που ξέρει ελληνικά, εκείνος του απάντησε ότι έχει επαφές με την ελληνική κοινότητα που τον στηρίζει. Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε πως γνωρίζει ότι έχει επισκεφθεί και την Ελλάδα, και του απάντησε ότι όντως την έχει επισκεφθεί, μικρός, με πατέρα του (που ήταν επίσης πρωθυπουργός του Καναδά).

Τότε ήταν που «παρενέβη» ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και τους είπε: «Εσείς είστε νέοι, αντέχετε, εγώ σε λίγο βγαίνω στη σύνταξη».

Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να του κάνει... παρατήρηση. «Μου είχε πει πέρυσι ότι θα ερχόσουν φέτος στα ελληνικά νησιά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μπαράκ Ομπάμα. Και του έδωσε την υπόσχεση: «Θα έρθω αρκεί να μου βρεις ένα ήσυχο μέρος να ηρεμήσω».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα