ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/07/2016 08:37 EEST | Updated 10/07/2016 08:37 EEST

Νίκος Βούτσης: Δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, αλλά είναι «θέμα αρχής»

Sooc

Ότι δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, αλλά η κυβέρνηση την προωθεί επειδή είναι «θέμα αρχής», δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση στο παρασκήνιο για την ψήφιση του εκλογικού νόμου, ούτε έγιναν διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα για το μπόνους των επιπλέον εδρών.

Ακόμα, παραδέχτηκε ότι θα προτιμούσε να περάσουν οι αλλαγές χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν είναι δυνατόν ένας πρόεδρος της Βουλής να βάλει απαγορευτικά στις ψήφους των βουλευτών, χαρακτηρίζοντας μία ψήφο ευπρόσδεκτη ή μη. 

Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε επίσης την Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει εάν θα εισηγηθεί τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, κατηγορώντας τον κ. Γεωργιάδη ότι «κινείται στα όρια της ακροδεξιάς».

Όσον αφορά το «σχέδιο Χ» και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκάμπρεϊθ, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για ζήτημα «αφηγηματικού χαρακτήρα» που ανήκει στο παρελθόν.

«Δεν αποδείχθηκε κάποια προσωπική ανάμειξη που να επιβάρυνε την χώρα – τώρα προχωράμε σε συγκεκριμένες ράγες», είπε. 

Απαντώντας εμμέσως σε δηλώσεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ περί ανάμειξης του στρατού σε περίπτωση Grexit, o Νίκος Βούτσης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν μία αριστερή κυβέρνηση να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους. 

Sponsored Box