ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/07/2016 07:07 EEST | Updated 10/07/2016 07:07 EEST

Πλέον οι συνομιλίες σας στο Messenger θα μπορούν να είναι απολύτως μυστικές

Reza Estakhrian via Getty Images
Man on train platform checks cell phone

Η εφαρμογή Messenger του Facebook σύντομα θα επιτρέπει τους χρήστες του (που ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια) να επικοινωνούν με απόλυτη προστασία, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Η νέα ενημέρωση θα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα του χρήστη και θα αποτρέπει τον οποιονδήποτε -συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών αρχών και το ίδιο το Facebook- από το να έχει πρόσβαση στις συνομιλίες της δημοφιλούς εφαρμογής. Το Messenger είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία από την βασική εφαρμογή του Facebook και επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με τους διαδικτυακούς φίλους τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ομώνυμης εφαρμογής ή μέσω του Messenger.com.

«Έχουμε ως προτεραιότητα τους ανθρώπους σε ό,τι κι αν κάνουμε στο Messenger και σήμερα ξεκινάμε την παρουσίαση μιας νέας επιλογής μέσα στο Messenger που θα προστατεύει καλύτερα τις συζητήσεις πάνω σε ευαίσθητα θέματα», ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση διατυπώθηκε στα πλαίσια των αρχών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του οποίου ο διευθύνων σύμβουλος, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι στόχος της εταιρείας είναι να «ενώσει τον κόσμο».

Η αποστολή αυτή είναι καμιά φορά πολύπλοκη. Μόνο αυτή την εβδομάδα η εταιρεία έδωσε μια πρόχειρη απάντηση σχετικά με ένα βίντεο ζωντανής μετάδοσης που έδειχνε τι ακολούθησε μετά από μια θανάσιμη επίθεση αστυνομικού σε βάρος ενός επιβάτη ΙΧ στην Μινεσότα. Και η εφαρμογή του WhatsApp που επίσης ανήκει στο Facebook, που χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα κρυπτογράφησης που τώρα θα έχει πλέον και το Messenger- έχει χρησιμοποιηθεί από το Ισλαμικό Κράτος στην αγοραπωλησία σκλάβων του σεξ.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης και της Apple, έχουν παρουσιάσει μια εξελιγμένη μέθοδο κρυπτογράφησης σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Το εάν αυτό είναι σωστό είναι ανοιχτό προς συζήτηση, καθώς πολλοί υποστηρίζουν την ανάγκη να έχουν οι αρχές πρόσβαση στις συνομιλίες υπόπτων για εγκλήματα.

Η προστασία των συνομιλιών στο Messenger θα είναι προαιρετική και αυτό γιατί το θετικό με την πλατφόρμα είναι ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε πολλές συσκευές. Εάν όμως ενεργοποιήσεις τις «μυστικές συνομιλίες», θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις συνομιλίες από μία μόνο συσκευή.

Κάποιοι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάσουν την νέα λειτουργία τώρα, όμως οι περισσότεροι θα έχουν πρόσβαση σε αυτή αργότερα αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε το Facebook.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post και αποδόθηκε στα ελληνικά.