Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου. Δεκάδες οι νεκροί

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου. Δεκάδες οι νεκροί

Μακελειό στη Nίκαια της Γαλλίας, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, που γιόρταζε την "Μέρα της Βαστίλης".

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Οι αρχές της Νίκαιας κάνουν λόγο για «πολλές δεκάδες νεκρούς». Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 77. Δεκάδες είναι και οι τραυματίες, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 100.

Αυτόπτες μάρτυρες τραβούσαν τους εορτασμούς με το κινητό τους όταν εμφανίστηκε το φορτηγό

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος αυτός, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει». Αναφορές ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Ο Φρανσουά Ολάντ που βρισκόταν στην Αβινιόν επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι για τη διεξαγωγή υπουργικό συμβούλιο, ενώ ήδη ενημερώθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα για τις συνθήκες της επίθεσης στη Γαλλία.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανακοίνωσε ότι το φορτηγό ήταν φορτωμένο με όπλα και εκρηκτικά. Όπως ανακοινώθηκε, τις έρευνες για την επίθεση τις ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί.

Λίγο μετά την επίθεση ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί έγραψε στο Twitter ότι το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στην πόλη «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους» και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Στην επίθεση η οποία διαπράχθηκε στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια εξαιρετικά τουριστική περιοχή της Νίκαιας.

Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον Πύργο του Άιφελ στις φλόγες και οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Επίθεση στη Γαλλία

Δημοφιλή