ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/07/2016 14:54 EEST | Updated 15/07/2016 14:54 EEST

Εισαγγελέας Εφετών: Υπέρ της παραπομπής σε δίκη του Μιχάλη Χατζηγιάννη για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ύψους 5 εκατ. ευρώ

EUROKINISSI

Υπέρ της παραπομπής σε δίκη του τραγουδιστή, Μιχάλη Χατζηγιάννη για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, τάσσεται η Εισαγγελέας Εφετών, Ευσεβία Κορμικιάρη, η οποία με πρόταση της στο Συμβούλιο Εφετών, ζητά να μην γίνει δεκτή η έφεση του κατηγορούμενου επί του βουλεύματος που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για απόκρυψη ποσού 5 εκατ. ευρώ.

Με την εισήγηση της (αριθμός 1199/16), η εισαγγελική λειτουργός προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να κηρύξει απαράδεκτη την έφεση του τραγουδιστή και να επικυρώσει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ.

Κατά το βούλευμα παραπομπής, ο τραγουδιστής απέστειλε στην Κύπρο το επίδικο ποσό, το οποίο απέκρυψε από τις εγχώριες φορολογικές αρχές, «στην Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η υπόθεση θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφανθεί, αν θα κάνει δεκτή ή όχι την έφεση του κ. Χατζηγιάννη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)