Μήπως έχει έρθει το τέλος των σουτιέν με ενίσχυση;

Hanging underwear out to dry
Hanging underwear out to dry

Παλαιότερα τα καταστήματα ήταν γεμάτα από σουτιέν με μαξιλαράκια και ενίσχυση, τα οποία υπόσχονταν σε κάθε γυναίκα ότι θα της δώσουν το στήθος που της αξίζει. Ο πόνος και η πίεση δεν είχαν καμία σημασία. Αυτό που είχε σημασία ήταν να πετάγεται το στήθος καμαρωτά για να μπορούν οι γυναίκες να φορούν περήφανα ντεκολτέ.

Τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες προτιμούν μαλακά σουτιέν, πολλές φορές χωρίς καν να έχουν αυτό το ενοχλητικό σύρμα. Δεν είναι τυχαίο που το λεγόμενο athleisure, δηλαδή η τάση που τοποθετεί τα αθλητικά ρούχα στην καθημερινή ζωή των γυναικών και έξω από το γυμναστήριο και μέσα στη μόδα, παίρνει ολοένα και μεγαλύτερο προβάδισμα στις προτιμήσεις τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η «μητέρα»- εταιρεία της Victoria Secret, L Brands, βλέπει ότι η ανάπτυξή της γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και η μετοχή της εταιρείας έχει πέσει κατά 29% μέχρι στιγμής αυτή τη χρονιά.

Η Victoria Secret έχει κάνει ορισμένες προσπάθειες για να επανακάμψει, προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό και κάνοντας καμπάνιες για να προωθήσουν τα σουτιέν χωρίς ενίσχυση.

Η Victoria Secret δεν είναι η μόνη εταιρεία που βλέπει την αλλαγή που γίνεται στα εσώρουχα. Σύμφωνα με την The Huffington Post, εταιρεία True & Co έχει μείωση 15 έως 24% στα σουτιέν με ενίσχυση, μέσα σε έναν χρόνο, ενώ έχουν παρατηρήσει ότι πλέον οι καταναλωτές αναζητούν εσώρουχα που είναι πιο λεπτά.

Αν και παλαιότερα υπήρχε η λανθασμένη αντίληψη ότι τα σουτιέν χωρίς ενίσχυση ή σύρμα ήταν πιο παιδικά και λιγότερο θηλυκά, πλέον ολοένα και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν πιο άνετες επιλογές στις γυναίκες.

Ποιος είπε ότι η άνεση δεν είναι σέξι;