ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/07/2016 06:18 EEST | Updated 19/07/2016 06:20 EEST

Στη Μυτιλήνη νέο περιστατικό συμπλοκής μεταναστών σε hot spot με έναν σοβαρά τραυματία από μαχαίρι

Eurokinissi

Στη Μονάδα Αυξημένης φροντίδας του Νοσοκομείου Χίου νοσηλεύεται από το πρωί 16χρονος Αφγανός, τραυματισμένος στη θωρακική κοιλότητα με μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ, ο ανήλικος τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι από 18χρονο ομοεθνή του στο χοτ σποτ της ΒΙΑΛ χθες το βράδυ, έπειτα από λογομαχία που είχαν για το ποδόσφαιρο.

Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Χίου νοσηλεύεται και ο 18χρονος δράστης, λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε μετά το συμβάν από συμπατριώτες του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουλίου ένας Αφγανός έχασε τη ζωή του έπειτα από συμπλοκή με ομοεθνείς του στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού.

Παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών

Εν τω μεταξύ άλλες δυο βάρκες με 63 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν χθες Δευτέρα και μέχρι σήμερα Τρίτη το πρωί στη Λέσβο. Η μια στη βόρεια πλευρά του νησιού και η δεύτερη ανοικτά της πόλης της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι είναι η έβδομη συνεχής μέρα που στη Λέσβο φτάνουν βάρκες μετά από μια μακριά περίοδο που ανάλογα φαινόμενα δεν είχαν παρατηρηθεί. Αντίθετα στη Χίο και στη Σάμο δεν πέρασε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης.

Σήμερα το πρωί, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 3064 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2480 και στη Σάμο 1081. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6625 άτομα τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)