ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/07/2016 04:17 EEST | Updated 25/07/2016 04:20 EEST

Η Δίωξη Ναρκωτικών πάει... Μύκονο: Κοκαΐνη και κάνναβη σε τριπλάσιες τιμές σε... vip πιάτσες

Eurokinissi

Τεράστια κέρδη από την πώληση κοκαΐνης και κάνναβης αποκομίζουν διακινητές ναρκωτικών που «μετακομίζουν» από την Αθήνα στη Μύκονο κατά την θερινή περίοδο που το νησί των ανέμων «βουλιάζει» από κόσμο.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών της Αθήνας μετέβη στη Μύκονο και η «επίσκεψή» του απέφερε καρπούς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσαν δύο αδέλφια, τα οποία διατηρούσαν «καβάτζες» (χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών) στο νησί καταφέρνοντας με τις γνωριμίες τους να «σπρώχνουν» σε ποσότητες παραισθησιογόνες ουσίες ακόμα και στις… vip πιάτσες.

Αστυνομικοί με πολιτικά έθεσαν σε κλοιό τους δύο Έλληνες με σκοπό να ανακαλύψουν τις κρυψώνες τους και τους συνεργούς τους. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι ύποπτοι έκλεισαν ραντεβού με έναν άνδρα για να του παραδώσουν ναρκωτικά. Τότε οι αστυνομικοί επενέβησαν προχωρώντας στη σύλληψή τους. Ακολούθησαν έρευνες στις «καβάτζες» τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι κιλά κάνναβης, 150 γραμμάρια κοκαΐνης, 0,2 γραμμάρια ηρωίνης, δύο πιστόλια και φυσίγγια.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είναι ότι οι συλληφθέντες είχαν τοποθετήσει τις ουσίες μέσα σε σακουλάκια προκειμένου να τις διαθέσουν άμεσα στην αγορά. Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι οι ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν δεν αντιστοιχούν στο εύρος της δράσης τους, καθώς οι δράστες φέρονται να διοχέτευαν άμεσα τα ναρκωτικά στη Μύκονο και να μην τα κρατούν για μεγάλο διάστημα αποθηκευμένα στις κρυψώνες τους.

«Ερευνάμε το κατά πόσο είχαν συνεργασία με γνωστά νυχτερινά μαγαζιά και το κατά πόσο είχαν δοσοληψίες με πλούσιους πελάτες υπεράνω υποψίας. Το σίγουρο είναι ότι κέρδιζαν τεράστια ποσά, καθώς στο συγκεκριμένο νησί τα κυκλώματα πουλάνε τα ναρκωτικά σε τριπλάσιες και τετραπλάσιες τιμές σε σχέση με την Αθήνα», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα δύο αδέλφια νοίκιαζαν διαμερίσματα και στην Αθήνα, στην περιοχή του Κολωνού, όπου αποθήκευαν κοκαΐνη και κάνναβη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το χειμώνα δραστηριοποιούνταν στην πρωτεύουσα και το καλοκαίρι «μετακόμιζαν» στο νησί των ανέμων, όπου ήξεραν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ψυχοτρόπες ουσίες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο πελάτης τους που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατηγορείται για αγορά και κατοχή ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ναρκωτικών της Αθήνας θα συνεχίσει να έχει παρουσία στη Μύκονο πραγματοποιώντας ελέγχους με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που ανιχνεύουν παραισθησιογόνες ουσίες.

Στη διάθεση των αστυνομικών έχουν φτάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σε μεγάλα μαγαζιά του νησιού γίνεται χρήση κοκαΐνης και κάνναβης. Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι κρίνεται –μεταξύ άλλων- επιβεβλημένη η παρουσία εκπαιδευμένων ανδρών στο λιμάνι που αποτελεί την πύλη εισόδου των ναρκωτικών.