ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/07/2016 06:46 EEST | Updated 25/07/2016 06:46 EEST

Πρεμιέρα συλλήψεων στα Εξάρχεια για την ομάδα «Ο» (πρώην ομάδα «Δέλτα»)

Eurokinissi

Οι πρώτες συλλήψεις της νεοσύστατης μηχανοκίνητης αστυνομικής ομάδας με την ονομασία «Ο» πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία είναι ουσιαστικά η ομάδα που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την ομάδα «Δέλτα» που καταργήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα εγκαλούμενη για αστυνομική βία.

Τα μηχανάκια μικρού κυβισμού της ομάδας «Ο» ήταν τοποθετημένα για αρκετό καιρό δίπλα από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και δεν έπαιρναν εντολή να επιχειρήσουν.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής που νεαροί εκτόξευσαν μολότοφ σε στατική αστυνομική δύναμη στην οδό Πατησίων, δίπλα από το κτίριο του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα περίπου 15 άτομα επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ και ακολούθησαν συμπλοκές.

Αστυνομικοί της ομάδας «Ο» συνέλαβαν μετά από λίγο έναν 19χρονο και έναν 30χρονο στην οδό Τοσίτσα. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα σήμερα, Δευτέρα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post